Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Tipuri de poarta de siguranta pentru usi si scari

Unul dintre cele mai cautate articole cand vine vorba de siguranta copiilor este poarta de siguranta. O astfel de portita este un must have daca stai la casa cu etaj, cand este extrem de important sa impiedici ca piticul familiei sa se aventureze singur pe scari, dar nu numai.
O portita de siguranta vine in diverse dimensiuni, de cele mai multe ori reglabile, si poate fi montata in tocul usii sau oriunde ar fi nevoie sa ingraditi accesul copilasului atata timp cat exista patru puncte pe care poate fi ancorata.

Indiferent de locul unde vrei sa montezi poarta de siguranta, inainte sa te aventurezi sa o cumperi este extrem de important sa masori exact distanta unde urmeaza sa fie montata si sa te asiguri ca exista cele patru puncte de fixare.

Dupa tipul de fixare in perete, portitele de siguranta se impart in doua mari categorii - portite cu fixare prin presiune si portite cu fixare prin insurubare. Inainte de a alege un anumite tip de  poarta de siguranta ar fi indicat sa afli ce presupune montarea fiecarui model in parte.

Poarta de siguranta cu fixare prin presiune

Este cea mai usor de instalat si de cele mai multe ori nu necesita nici un fel de unelte suplimentare. Cea mai importanta caracteristica a acestui tip de portita este faptul ca se monteaza  fara a gaurii peretele, usa sau balustrada.
Acesta este si motivul pentru care este cel mai popular tip de poarta de siguranta.

Principiul dupa care functioneaza o portita de siguranta cu montare prin presiune este relativ simplu - exista o poarta de baza ce se fixeaza cu ajutorul a 4 suruburi ce pot fi reglate cca 7-8 cm. Posibilitatea aceasta de reglare este cea care va permite sa adaptati si sa exercitati presiunea necesara montarii corespunzatoare a portitei. De obicei o astfel de portita are dimensiuni intre 74-83 cm (in functie de brand).
Distanta ce trebuie acoperita cu o astfel de portita difera insa de la caz la caz, si in majoritatea cazurilor este mai mare decat dimensiunea standard. Din acest motiv, aceste portite sunt gandite pentru a fi montate impreuna cu extensii care pot fi de 7, 14, 21, 28 cm. Acestea se imbina cu portita in sine, dupa care se infileteaza suruburile pentru a face presiune corespunzator. Cu ajutorul acestor extensii, o astfel de porta de siguranta cu montare prin presiune poate sa ajunga in functie de model si la dimensiuni de 138 cm.

Un alt avantaj al unor modele de portita prin presiune, este faptul ca permit sa fie adaptate la balustrada metalica, care in mod normal datorita latimii nu ar avea cum sa ofere puncte de presiune de 4-5 cm, cum ar fi necesar pentru montarea prin presiune. Anumite branduri, comercializeaza separat un adaptor special pentru scari metalice sub forma de Y. Acest adaptor ia locul suruburilor standard ale portitei si "imbratiseaza" bara de la balustrada permitand astfel sa exercitati presiunea necesara pentru fixare.

adaptor poarta de siguranta pentru scari adaptor poarta de siguranta pentru scari

Intrucat o poarta de siguranta cu prindere prin presiune nu se achizitioneaza mai tot timpul singura ci impreuna cu extensile necesare, costul total va fi ceva mai mare. Cu cat dimensiunea ce trebuie acoperita este mai mare, cu atat veti avea nevoie de mai multe extensii si per total costul va creste. Vestea buna este insa ca in ultima perioada gama de porti de siguranta din piata a devenit tot mai mare, si au aparut branduri noi ce ofera preturi foarte bune pentru produse ce costau inainte cu 30-40% mai mult. Un astfel de exemplu este sunt portile de siguranta prin presiune de la Springos.

Poarta de siguranta extensibila

Acest tip de poarta se monteaza intotdeauna prin gaurire insa este castigatoare la capitolul pret. Pentru ca este vorba de o singura portita care se poate mari/micsora dupa nevoi si nu mai necesita extensii suplimentare, o astfel de poarta de siguranta va fi intotdeauna mai ieftina decat una cu montare prin presiune.

Acest tip de poarta de siguranta isi gaseste insa limitarile in faptul ca nu va putea acoperi dimensiuni mai mari de 115 cm si va fi montata in spatii unde poate fi fixata in perete. Teoretic ar putea fi fixata pe orice suprafata ce permite gaurire insa nimeni nu doreste sa aplice acest procedeu tocului de la usa sau balustradei de lemn. Daca un perete poate sa fie usor reparat, tocul usii sau balustrada vor ramane dupa demontare cu urme vizibile.

porta de siguranta extensibila porta de siguranta extensibila - se monteaza prin insurubare

Indiferent spre ce tip de poarta de siguranta ati inclina, inainte sa o dati in folosinta  trebuie sa va asigurati ca ati montat-o corespunzator si totodata  sa o verificati periodic.

 

 

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie