Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Ce inseamna carucior 3 in 1

Daca esti nou in meseria de parinte sau o matusica, bunicuta in cautarea unui cadou, cu siguranta multi dintre termenii sau descrierile produselor pe care le gasesti pe siteurile ce vand articole pentru copii pot sa iti creeze confuzii.

Caruciorul fiind unul dintre primele articole de care ai nevoie pentru copil, cu siguranta va face obiectul si primelor cautari si implicit va ridica si primele semne de intrebare.

Ceea ce stii tu este ca ai nevoie de un carucior pentru un bebelus care tocmai s-a nascut. Cu aceste premise, te avanti in primele cautari dupa “carucior copii” si te trezesti inconjurat de termeni precum “carucior 3 in 1”,, carucior 2 in 1”, “carucior nou-nascut”, “carucior cu landou”. Toti acesti termeni descriu tipuri de carucior care s-ar potrivi cu nevoile tale, insa, cel mai popular dintre acesti termeni, si totodata cel mai cautat model de carucior este caruciorul 3 in 1.

Dupa cum ii spune si numele, este vorba de un carucior ce poate fi folosit in trei moduri diferite, in trei etape diferite: landoul in primele sase luni cand bebelusul sta intins, partea sport de la sase luni la trei ani si cosuletul auto ce poate fi montat in masina sau direct pe cadrul caruciorului.

In momentul de fata, pe piata carucioarelor din romania exista doua modele de carucioare 3 in 1 – varianta clasica si varianta transformabila

Caruciorul 3 in 1 clasic, este format din cadru metalic, landou, parte sport si cosulet auto.

carucior 3 in 1 clasic

Cadrul metalic este componenta constanta a caruciorului, pe ea putand fi montate atat landoul cat si partea sport sau scoica auto. E bine de stiut ca pe cadrul unui model de carucior nu pot fi montate orice alte accesorii precum landou, parte sport sau cosulet auto. Caruciorul 3 in 1 se achizitioneaza odata, si contine toate aceste componente.

Exceptie de la aceasta regula sunt carucioarele scumpe si foarte scumpe, unde partea sport si cadrul costa in jur de 2000 lei, iar parintele are optiunea sa achizitioneze separat landou sau cosuletul auto. Chiar si aceasta exceptie este doar una partiala deoarece landoul trebuie sa fie obligatoriu de la acelasi brand, respectiv cosuletul auto trebuie sa fie de la acelasi brand sau branduri de top foarte populare precum Maxi Cosi pentru care veti avea nevoie de adaptori speciali pentru a monta cosuletul direct pe cadrul caruciorului.

Caruciorul 3 in 1 varianta transformabila este un tip de carucior ce a aparut pe piata din Romania de cativa ani, si se bucura de o popularitate destul de mare printre parinti datorita faptului ca este o varianta mai ieftina a modelului clasic. Aceasta diferenta de pret se datoreaza faptului ca landoul pe care il folositi in primele 6 luni de viata a bebelusului, nu este un landou de sine statator, ci este vorba de partea sport care dispune de capacitatea de a lasa complet la orizontala si de a-si inalta prin eliberarea unor chingi lateralele. Astfel, partea sport devine un landou cu laterale textile simple, doar baza landoului fiind rigida si capitonata cu o salteluta.

Cel mai popular carucior 3 in 1 transformabil in momentul de fata este modelul Coccolle Ambra

landou transformabil

Asemanari dintre caruciorul 3 in 1 clasic si caruciorul 3 in 1 transformabil

Ambele variante de carucior 3 in 1 presupun existenta cadrului metalic pe care se monteaza restul componentelor. Pozitia de montare cu fata sau cu spatele catre directia de mers raman la latitudinea celui care foloseste caruciorul. E bine de stiut insa ca toate modelele de carucior 3 in 1 permit montarea componentelor astfel incat sa il vedeti pe bebe din fata daca asta este ceea ca va doriti.

Pentru plierea unui astfel de carucior, daca pe cadru este montat landoul sau cosuletul auto, intotdeauna trebuie sa detasati aceste componete de cadru, si doar apoi sa pliati cadrul separat.

Cand vine vorba de partea sport, exista modele care permit plierea caruciorului cu tot cu partea sport montata, insa, daca acest aspect este important pentru d-voastra va sfatuim sa va informati in prealabil despre acest aspect.

Indiferent de tipul de landou, acesta trebuie folosit doar pana ce bebelusul poate sa se ridice singur in sezut. In momentul in care bebelusul ar putea sa se prinda de lateralele landoul si sa se ridice in sezut, landoul trebuie schimbat de urgenta cu partea sport intrucat prezinta risc de acidentare grava pentru bebelus.

Cosuletul auto in ambele variante se poate utiliza ca si scaun auto in masina cat si ca si cosulet montat direct pe cadrul caruciorului.

Diferente dintre caruciorul 3 in 1 clasic si caruciorul 3 in 1 transformabil

Cea mai mare diferenta intre cele doua versiuni de carucior 3 in 1 este pretul. Faptul ca una dintre cele trei componente, respectiv landoul nu mai exista propriu zis la modelul transformabil, duce la o scadere a pretului care poate ajunge si pana la 30%. Pe langa pret, landoul clasic mai adauga inca ceva la carucior si anume greutate. Diferenta de greutate poate fi considerabila exact cam ca si pretul 20-30%. Asta pentru ca landoul clasic presupune defapt un mini patut, cu baza si laterale rigide din plastic ce sunt capitonate, salteluta mai groasa, maner pentru transport, copertina si husa de picioare separate fata de partea sport. Unii parinti folosesc landoul caruciorului clasic si separat de cadru ca si mini patut atuci cand pleaca in vacante sau chiar acasa daca vor ca bebe sa ii insoteasca in orice camera s-ar afla si nu detin un sezlong sau un leagan pentru bebelus. Un landou transformabil nu va avea niciodata un maner pentru transport, spre deosebire de un landou clasic care este dotat cu asa ceva la majoritatea modelelor.

Daca stii ca pentru tine este important ca cosuletul auto sa se monteze si in masina si direct pe cadru, si nu ai un buget peste 3000 lei care sa iti permita sa alegi un carucior premium unde componetele se achizitioneaza separt, atunci un carucior 3 in 1 este alegerea ideala, indiferent daca inclini spre modelul de carucior 3 in 1 clasic sau daca crezi ca varianta de carucior transformabila ti s-ar potrivi mai bine

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie