Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Un mare DA pentru alaptarea naturala

Daca ai optat pentru a-ti alapta bebelusul in mod natural cu siguranta ai facut alegerea cea mai buna atat pentru tine cat si pentru bebeblusul tau. Mamicile prefera aceasta metoda deoarece se simt mai apropiate de copil, dar ea prezinta si o serie de alte avantaje. Desi o alaptare artificiala v-ar oferi posibilitatea de a avea o mai mare libertate, alaptarea naturala este mai mult decat necesara fiind recomandata de pediatrii, ea reprezentand sursa ideala de nutrienti in primul an de viata al bebelusului.

Avantajele alaptarii naturale

Printre avantajele alaptarii naturale se numara scaderea riscului obezitatii la bebelus, acesta este aparat de infectii si totodata scade si riscul aparitiei bolilor cardiace si a astmului.

In ceea ce te priveste pe tine este important sa stii ca faptul ca alaptezi natural te ajuta. In primul rand, riscul de a face cancer mamar scade, in al doilea rand ajuta la eliminarea greutatii acumulate in timpul sarcinii iar atasamentul puternic care se creeaza intre tine si puiutul tau e de nepretuit.

Cand si cum ar trebui sa alaptam

Alaptarea naturala trebuie inceputa la scurt timp dupa nastere, chiar dupa prima ora de viata a bebelusului. Este indicat  sa instiintezi atat medicul de faptul ca ai ales acest tip de alaptare, cat si asistentele medicale, la sala de nasteri, astfel incat sa iti aduca bebelus cat de repede posibil pentru a-l alapta. Este importanta  alaptare inca din prima ora de viata deoarece cel mic va beneficia imediat de proteine, carbohidrati, minerale, vitamine si anticorpi care se regasesc in primul lapte al mamei numit colostru.

pompa san electrica dubla

In cazul in care simti ca nu produci suficient lapte la inceput, ajuta-te cu o pompa pentru san. Aceasta are rolul de a stimula productia laptelui intrucat aceasta are la baza principiul cerere-oferta. Pompa de san are rolul de a pacali organismul ca bebe mai are nevoie de laptic.Chiar daca poate nu iti vine sa achizionezi o pompa de san doar pentru perioada de inceput cand ai nevoie de stimularea lactatiei, posibil sa o folosesti si ulterior. O pompa de san iti va da posibilitatea sa colectezi si sa stochezi laptele pretios pentru momentele in care nu poti sa fii langa bebe la ora mesei. Exista insa si cazuri fericite cand o extra productie poate fi stocata la congelator pentru cand organismul nu va mai produce lapte, sau, de ce nu pentru a-l dona.

Este adevarat faptul ca la inceput alaptatul poate fi neplacut pentru tine. Sanii se intaresc si devin durerosi, acest lucru se intampla in primele trei zile de la nastere. Laptele produs in aceasta perioada este bogat in nutrienti, in special proteine. Situatia se schimba un pic dupa primele 10 zile de la nastere cand sanii incep sa produca lapte matur, pe langa proteine, laptele va contine si grasimi si carbohidrati.

Daca observi ca nu te descurci sa asezi corect bebelusul la san, iar alaptarea devine dureroasa, cere sfatul unui medic sau si mai bine unui specilaist in alaptare.

Daca bebelusul este asezat corect, alaptarea nu va fi dureroasa si nu va lasa rani. Este normal sa te chinui un pic la inceput, dar continund sa incerci vei reusi. Probabil ai observat si tu la alte mamici ca cel mai usor este sa alaptezi stand in fund, cu bebelusul in brate, la nivelul sanilor. Dar daca observi ca tu si bebe te simti mai confortabil in alta pozitie nu ai decat sa te adaptezi.

Nou-nascutul trebuie hranit de cate ori cere acest lucru. Este posibil ca acest lucru sa se intample de 8 la 12 ori pe zi. Vei stii ca bebelusului ii este foame daca devine agitat, da din picioare, cauta sanul sau isi suge degetelul. Este indicat sa suga din ambii sani, golindu-i complet. Bebelusul a baut destul lapte in momentul in care da drumul sfarcului din gurita si il refuza, desi incerci sa il apropii din nou.

Trebuie sa stii ca fiecare bebelus are ritmul lui de alaptare. Unii bebelusi sunt rapizi si se satura in 10 minute pe cand alti au nevoi de o ora intrega pentru a se satura. Vei observa si tu care este ritmul beblusului tau, si vei stii cand s-a saturat.

Bineinteles ca bebelusul te va alerta in momentul in care ii este foame – va plange, va deveni mai marait.

Daca ati optat pentru o alaptare naturala este indicat sa continuati sa alaptezi bebelusul chiar si dupa a doua jumatate a primului an de viata, desi in aceasta perioada deja ai inceput diversificarea alimentatiei, introducand alimente solide.

Cele prezentate mai sus sunt raspunsurile la cele mai frecvente intrebari pe care le au mamicile cand vine vorba de alaptarea naturala. Sunt informatii care iti pot fi necesare in cazul in care inca nu te-ai decis cum iti vei alapta nou-nascutul. Sfatul nostru insa este sa alaptezi cat de mult poti, oriunde si oricand iti cere bebelusul

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie