Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Diferenta dintre sistemul Isofix si Isosafe

Daca principiul de  functionarea a sistemul de prindere Isofix este relativ cunoscut printre parinti, cand vine vorba de sistemul Isosafe, lucrurile stau un pic mai altfel. Acest lucru se datoreaza faptului ca acest sistem de fixare Isosafe a aparut recent ca si un sistem aditional de prindere a scaunelor auto in masina. Prin urmare este firesc sa nu fie asa de bine cunoscut.

Principiul de baza ale celor doua sistememe este acelasi - exista noi conectori (tije metalice) atasate la scaunul auto al copilului, care trebuie inserati intre sezutul si spatarul scaunului masinii, unde se vor conecta asigurant astfel scaunul.

Diferenta consta insa in modul de conectare. Datorita modului de conectare, sistemul Isofix este suficient pentru ancorarea scaunului pentru copii in masina fiind considerat in momentul de fata cel mai sigur mode de fixare. Pe partea cealalta, sistemul Isosafe pentru o asigurare completa, necesita sa fie suplimentat cu centura masinii

Asadar, daca sistemul de prindere Isofix presupune un sistem independent de ancorarea a scaunului auto in masina, sistem ce odata instalat corespunzator face ca scaunul auto al copilului sa fie parte intregranta a masinii.

Isosafe-ul pe de alta parte nu reprezinta o modalitate de fixare menita sa asigure in totalitate scaunul auto al copilului. Conectorii metalici de la sistemul Isofix au rolul de a pastra scaunul intr-o pozitie stabila si nu trebuie priviti ca metoda unica de fixare.

Cel mai apreciat scaun auto cu Isosafe este modelul Verso de la Joie. Acesta este disponibil in mai multe culori si poate fi folosit de la nastere si pana la 36 kg.

Particularitatea scaunului auto Verso de la Joie, o reprezinta faptul ca el poate fi montat in doua feluri. Pentru perioada de la nastere si pana la 18 kg, scaunul Verso se va monta cu spatele catre directia de mers si va fi asigurat in masina doar cu centurile auto.

Cel de al 2 lea mod de a monta acest scaun este de la 15 kg in sus, cand scaunul va sta cu fata catre directia e mers. Intrucat la 15kg, respectiv 3 ani, copilul a crescut, centurile proprii ale scaunului auto vor fi inlaturate iar micutul va fi asigurat in masina cu ajutorul centurilor autoturismului.

Asadar, pentru a monta scaunul auto Verso, va trebui sa conectati sistemul de prindere Isosafe urmand ca apoi sa asezati copilasul in scaun si sa-l asigurati cu centura autoturismul, pe care o veti trece prin punctele indicate pe scaunul auto.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | ANPC | SOL

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 0734.195.509
Share this