Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Ce este sistemul ISOFIX?

Daca vrei sa cumperi un scaun auto pentru copii, cu siguranta vei afla ca exista mai multe modalitati pentru fixarea acestora in masina, dintre care, cel mai cunoscut este sistemul isofix.
Desi termenul iti este familiar posibil insa sa nu stii exact tot ce presupune acest sistem de prindere pentru scaunele auto.

Ce inseamna ISOFIX?

ISOFIX este prescurtarea pentru "International Standard Organization Fix" si reprezinta un standard ISO international adoptat. Acest sistem standardizat international permite scaunului auto pentru copii sa fie fixat in autoturism fara sa mai fie nevoie de centura masinii.
Fixarea conform acestui sistem se vrea a fi facila si in primul rand sigura.
Acest sistem insa presupune ca autovehicolele sa fie dotate din fabrica cu un sistem de ancorare standardizat (ISO13216) ce permite ca orice model de scaun auto cu isofix, sa poata fi atasat si detasat cu usurinta.
In momentul da fata sistemul de prindere ISOFIX este considerat a fi cea mai sigura modalitate de fixare a scaunelor auto pentru copii.

Ce presupune sistemul Isofix

Sistemul de ancorare isofix presupune exista a doua componente. Componenta ce face parte din vehicol de care se fixeaza, si componenta ce face parte din scaunul auto cu ajutorul careia se fixeaza.
Componentele isofix ce fac parte din autovehicol se gasesc in spatele banchetei masinii si uneori chiar si pe scaunul pasagerului din dreapta fata. Localizarea lor exacta este intre spatar si sezut. Daca in Statele Unite sistemul de fixare Isofix, este pozitionat la vedere, in Europa lucrurile sunt un pic mai "ascunse". Desi prezent la vehicolele noi, acest sistem este ascuns in spatele bachetei. Il poti insa localiza cu usurinta daca treci mana intre sezutul si spatarul banchetei. Multi producatori de autovehicole semnalizeaza prezenta acestui sistem de fixare prin mici etichete atasate de bancheta.

Acest sistem de ancorare integrat in autoturism presupune doua bare metalice de forma si dimensiune specifica, de care urmeaza sa fie ancorat scaunul copilului.
Scaunul auto pentru copii, este la randul lui prevazut cu doua tije metalice . Aceste tije sunt prevazute la capat cu o deschidere ce le permite acestora sa se cupleze cu barele metalice ale masinii. Prin împingerea scaunului înapoi pe aceste puncte de ancorare, scaunul se blochează direct pe șasiul vehiculului. Astfel scaunul copiulului devine parte integrata a vehicolului.

Scaun auto i-Size

Cum trebuie folosit sistemul Isofix

Intodeauna fixarea tijelor scaunului auto de sistemul vehicolului trebuie facuta cu atentie si verificata ulterior.
Multe scaune auto cu isofix au prevazut un sistem de avertizare in cazul in care nu este cuplat corespunzator sistemul Isofix. In cazul in care acest sistem de avertizare lipseste, este recomandat sa va asigurati ca odata tijele introduse ati auzit un sunet de cuplare, respectiv scaunul nu mai poate fi detasat.
Bineintels, daca doriti sa detasati scaunul securizat cu Isofix o puteti face. Trebuie doar sa apasati butoanele de pe scaunul copilului, care va deschide sistemul de prindere al tijelor si astfel puteti inlatura scaunul de pe bancheta.

Din punct de vedere al sigurantei, sistemul de fixare Isofix, este considerat cea mai sigura varianta de pe piata. Cu toata acestea industria se perfectioneaza continuu, si in ultimii ani, pe langa sistemul Isofix, a aparut un sistem aditional de fixare numit Top Tether.
Rolul acestui sistem aditional este de a impiedica scaunul sa se incline atunci cand vehicolul este angajat in viraje bruste sau foarte stranse.

Desi, sistemul de fixare isofix a aparut in anul 1997, a durat destul de mult pana ca acesta sa devina standard pentru fabricantii de autoturisme. Abia in ultimii zece ani, putem vorbi de asa ceva si doar din anul 2014 a devenit obligatoriu pentru orice autoturism fabricat sa aibe prevazut in dotarea standard sistemul Isofix

Asadar daca aveti o masina mai veche, e bine ca inainte sa achizitionati un scaun auto cu isofix sa verificati daca masina d-voastra este prevazuta cu acest sistem. In caz contrar este posibil sa nu puteti folosi scaunul, decat daca acesta este prevazut cu sistem de prindere alternativ cu centura masinii.

Scaun auto rotativ Cybex

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie