Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Ce este Top Tether si de ce ar trebui folosit

Intrucat siguranta copiilor in masina este extrem de importanta, in ultimii ani la unele scaune auto cu prindere cu Isofix a aparut si un element suplimentar numit Top Tether. Acesta deserveste ca un al treilea punct de ancorare pe langa cele doua bare metalice de la nivelul sezutului. Acest al treilea punct de ancorare are rolul de a impiedica scaunul sa se deplaseze prea mult in cazul unei coliziuni sau sa se incline in cazul virajelor bruste sau stranse.

Top Teatherul presupune in principiu o chinga care este atasata pe spatele scaunului pentru copii, cu un carlig de la capat. Cureaua de prindere superioara trebuie sa aiba un indicator verde pe ea pentru care va indica daca a fost tras suficient de strans.

Cum utilizam un Top Tether?

Pentru a folosi cureaua Top Tether, aceasta va trebui sa fie trecuta peste spatarul vehiculului si cuplata cu punctul de ancorare. Punctul de ancorare poate fi localizat diferit in functie de tipul de masina. Acesta poate fi localizat in portbagaj, pe spatele banchetei din spate sau chiar pe tavanul vehicolului.

localizare top teher la masini

In mod normal, punctele de ancorare pentru Top Tether trebuie sa fie marcate in vehicol sau pot fi aflate daca consultati manualul acestuia.

Fiind vorba insa de un element de securitate nou aparut pe piata scaunelor auto pentru copii, la fel ca in cazul sistemului isofix, nu toate masinile sunt dotate cu acest sistem de prindere. E bine insa de stiut ca puteti utiliza un scaun auto cu isofix chiar daca nu il ancorati si in acest al treilea punct daca masina nu este prevazuta cu asa ceva.

Care este rolul unui Top Tether?

joie top tether

Precum am mentionat si anterior, adaugarea unui al treile punct de ancorare pe langa sistemul isofix, are rolul de a asigura suplimentar scaunul copilului si implicit reduce miscarea periculoasa a acestuia in eventualitatea unui accident.

In cazul unei coliziuni un scaun pentru copii se va deplasa inainte si poate pivota pe bratele ISOFIX. Pentru a preveni ca acest lucur sa se intample si in acelasi timp pentru a absorbi energia dintr-o coliziune, Top Tetherul, impreuna cu bratele isofix va reduce miscarea scaunului auto. In acelasi timp, va absorbi si din energia produsa de coliziune.

Acesta este si motivul pentru care este important ca sa folositi acest al treilea punct de ancorarea daca aveti posibilitatea

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie