Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Alaptatul in public - pro sau contra?

Subiectul alaptarii intr-un spatiu public este extrem de controversat si unul dintre cele mai fierbintii teme in comunitatea parintilor.  In timp ce campaniile pro alaptat se extind in mass media si forumurile pentru mamici, alaptatul in spatiu public ramane un subiect de care majoritatea oamenilor se feresc sa vorbeasca. In timp ce mule mamici considera ca alaptatul este un proces fiziologic normal si necesar si reprezinta un drept fundamental pe care il au atat ele cat si copii lor, altii considera ca alaptatul in spatiu public ar trebui restrictionat in zone intime.
In continuare incercam sa identificam atat argumentele pro cat si cele contra alaptarii copilului in spatiu public.

60580177
Alaptatul in spatiu public - argumente pro

In primul rand trebuie sa constientizam ca bebe trebuie hranit atunci cand ii este foame. Atunci cand cel mic mananca se opreste din plans si astfel toata lumea este multumita, chiar si trecatorii care se vor uita ciudat daca alaptezi intr-un spatiu public.
Pentru ca cei mici nu au un orar de masa stabilit, la fiecare 2-3 ore trebuie sa manance, mamicile trebuie sa opteze fie pentru o geanta in care sa puna biberonul, apa si laptele praf fie pentru alaptat. Majoritatea mamicilor isi doresc sa isi alapteze copilul pentru ca laptele matern ofera toti nutrientii de care copilul are nevoie.
Un alt argument pro este faptul ca alaptarea este facuta spre binele micutului si nu pentru a atrage atentia celor din jur. Mamicile care alapteaza isi alapteaza copilul in public o fac pentru binele puiului lor si nu pentru a fi exhibitioniste.
Chiar daca mamicile incearca sa fie discrete atunci cand sunt nevoite sa alapteze in public multi copii nu vor sa fie acoperiti cu o esarfa atunci cand se hranesc. Iar pana la urma daca cuiva nu ii place atunci este liber sa isi intoarca privirea.
Argumente pro alaptarii sunt multe mai ales ca in majoritatea tarilor exista legi care  reglementeaza acest aspect. Cum nu toata lumea poate sa fie impacata si multumita mamicile trebuie sa treaca peste aceasta bariera si sa isi hraneasca copilul in locul unde este absolut necesar ca cel mic sa manance. Totusi ar fi de evitat mijloacele de transport in comun sau in locurile foarte aglomerate.Se pot purta foarte usor si mult mai practice haine pentru alaptat.

Comoditatea pe care ti-o ofera propria casa nu o sa poata sa ti-o ofere nici un loc public. Astfel atunci cand trebuie sa alaptezi intr-un spatiu public poate sa fie destul de dificil sa gasesti un loc confortabil atat pentru tine cat si pentru copil si ferit de privirile trecatorilor. Trebuie sa recunoastem ca ori cat de motivate sunt mamele de sanatatea si bunastarea copilului lor nu sunt tocmai cele mai fericite atunci cand lui bebe ii se face foame in mijlocul unei plimbari iar mama trebuie sa il alapteze intr0un spatiu public.

Alaptatul in spatiu public - argumente contra

Multi argumenteaza impotriva alaptatului in public zicand ca faptul ca alaptarea este naturala nu trebuie facuta in public, si sexul este la fel de natural, si nuditatea la fel insa nu se fac in public. Mai mult pentru aceste doua fapte te poti alege cu amenda penala.

Alti oameni nu au nicio problema cu alaptarea in public a unui bebelus pana intr-un an, dar li se pare nepotrivit sa alaptezi in public un copil mai mare, de peste 1 an si jumatate. De la aceasta varsta, alaptarea nu mai trebuie facuta la cerere – e recomandat sa existe un program bine stabilit de mancare. Pediatrii americani spun ca de la 18 luni copilul poate intelege daca mama ii spune “iti dau laptic acasa, nu te alaptez in magazin”. Copilul poate fi alaptat in continuare acasa, daca mama doreste, iar in oras sa primeasca un fruct sau un biscuit cand ii e foame.
Sfatul nostru, pentru a evita oricare din situatile prezentate mai sus, incearca sa compenseze ambele pareri. In primul rand daca ai un bebe de cateva luni, care nu are format un orar de masa atunci poti apela si la o pompa san cu care sa iti colectezi laptele intr-un biberon iar cand lui bebe ii este foame il poti folosi oriunde. In cazul in care nu iti doresti sa apelezi la o pompa san electrica sau una manualai ncearca sa gasesti un lo mai privat unde sa nu se uite toata lumea la sanii tai. Te poti acoperii cu o esarfa.
Daca copilul tau a trecut de varsta de 1 an si tu continui sa il alaptezi ar trebui ca micutul sa aiba un orar de masa. Mamicile care alapteaza un copil de 3-4 ani in public nu au o scuza, ca mamicile care au bebelusi. La acea varsta copilul este constient si isi poate stapanii foamea astfel incat sa nu se hraneasca in spatiu public.Cand bebe e mai mare poti alege sa iei cu tine in parc un  termos .

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie