transport gratuit

Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Cum sa il stii pe bebe in siguranta

Lumea este un loc periculos pentru un copil. Iar parintii, evident, nu se pot opri sa isi faca griji pentru cei mici. O sa faca tot ce le sta in putere pentru a putea sa isi mentina prichindeii în siguranță, sănătoși si fericiti.

Cu toate acestea, pericolul se ascunde în jurul fiecărui colț. Există lucruri care ar putea răni copii peste tot, chiar și în interiorul casei tale. Dar, uneori, nu te-ai fi trezit niciodată că unele obiecte obișnuite, obișnuite ar putea cauza răniri.

Iată o listă a lucrurilor pe care ar trebui să le țineți mai atent sub supraveghere pentru a reduce șansele copilului de a se răni sau de a obține o problemă urâtă de sănătate.

Centura de siguranta pentru gravide

 Utilizarea centurii de siguranță este o necesitate în timpul fiecărei deplasări cu mașina. Dar multe femei o folosesc incorect în timpul sarcinii. Cureaua transversală ar trebui să meargă sub burtă: în acest fel burta va fi protejată în caz de accident. In perioada sarcinii este mult mai sigur sa utilizati un deviator pentru centura.In cazul unui impact, sau chiar in cazul unei franari bruste, forta care actioneaza asupra fatului este enorma si poate ajunge chiar si pana la 3 tone.

Din acest motiv a fost creat un deviator centura de siguranta pentru gravide .Acesta are rolul de a devia centura auto din zona burtii, redirectionand-o in zona soldurilor, nefecatand in acelasi timp eficienta centurii autotursimului.

Specialistii recomanda sa utilizati un astfel de dispozitiv atat atunci cand gravida conduce, cat si atunci cand se afla pe scaunul copilotului.

Scaun auto pentru copii

Cum să știți cand se poate opri utilizarea scaunului pentru copii in masina? Este prea devreme pentru a permite copilului dvs. să se plimbe într-o mașină fără scaun pentru copii, dacă nu este suficient de înalt pentru ca genunchii să stea pe marginea scaunului, potrivit Asociației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostradă. Un alt lucru care arata ca micutul tau ar trebui sa fie inca pe un scaun de masina este ca partea superioara a centurii de siguranta, in loc sa se potriveasca usor peste piept, ajunge in zona gatului.

Mobilier nesecurizat

Copiii sunt foarte curioși. Ei vor să investigheze și să vadă totul, deci nu este neobișnuit ca ei să înceapă să escaladeze pe mobilierul nostrum din sufragerie. Există pericolul ca mobila să cadă peste ei daca ea nu este bine fixate.

Ce trebuie sa faceti?

  • ancorați dulapurile și bibliotecile pe perete sau pe podea utilizând paranteze anti-basculare.
  • verificati dacă televizorul este poziționat ferm pe suport sau, mai bine, montați-l pe perete!
  • achizitionati echipament de siguranta pentru copii, precum: porti de siguranta, bariera protectie pat , protectii pentru aragaz etc.

Dispozitive electronice

În prezent, toată lumea depinde de dispozitivele lor electronice. Fie că este vorba de un laptop, de tabletă sau de un telefon mobil simplu, întotdeauna ne pare că avem nasul îngropat pe ecranul unui computer. Cu toate acestea, aceste gadget-uri pot avea un impact negativ asupra sănătății copilului dumneavoastră. Cheltuind prea mult timp uitându-te la lumina ecranului sau plasând ecranul prea aproape de ochi este o cauză cunoscută pentru vederea neclară, durerile de cap și alte probleme ale ochilor.

Un alt risc este sa dobandesti durere in zona gâtului sau a coloanei vertebrale pentru ca raman într-o poziție incomodă pentru prea mult timp.

Nu lăsați-i pe copii să-și petreacă ore întregi prinsi pe tabletă sau pe telefon. Țineți cont de faptul că Internetul este un loc periculos în care copilul dumneavoastră ar putea avea de suferit în urma înșelătoriilor sau a hărțuirii cibernetice sau chiar a prădătorilor.

Jucarii

Nu lăsați copiii dumneavoastra să se joace cu jucării mici nesupravegheati. Este foarte probabil ca ei să-i pună în gură, existand posibilitatea de sufocare. Verificați întotdeauna eticheta de pe jucărie pentru a afla dacă este adecvată vârstei copilului dvs. și, de asemenea, din ce materiale este făcut.Sufocarea nu este singurul pericol atunci când vine vorba de jucării. Uneori pot conține substanțe nocive, cum ar fi plumbul. Bateriile și magneții sunt alte lucruri pe care copilul dvs. nu ar trebui să le joace.

Asigurați-vă întotdeauna că jucăriile sunt în stare curată. Dacă observați orice bucăți rupte, vopsea cazuta sau cusături rupte, aruncați-le imediat.Unele jucării sunt atât de zgmotoase încât pot afecta auzul copilului. Multe jucării moderne fac zgomote mai mari de 100 de decibeli. Pentru comparație, o mașină de tuns iarba face în jur de 90 de decibeli. În plus, orice este  peste 85 de decibeli are potențialul de a cauza pierderea auzului, potrivit Academiei de ORL. Așa că păstrați jucăriile zgomotoase la o distanță sigură.

 

 

 

 

 

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | ANPC | SOL

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 0734.195.509
Share this