Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Ce este I-Size ?

I-Size a fost dezvoltat folosind cele mai recente cercetari privind siguranta copilului in masina si reprezinta un nou regulament al UE privind siguranta pentru scaunele auto pentru copii (ECE R129).
Acest regulament a intrat in vigoare in 2013 si face parte din reglementarile R129 ce se aplica scaunelor auto noi pentru bebelusi si copii mici pana in jurul a patru ani.

Scaunele auto I-Size se caracterizeaza prin urmatoarele elemente definitorii:
- ofera protectie mai buna impotriva impacturilor laterale
- faciliteaza pozitionarea scaunului cu spatele catre directia de mers o perioada mai mare de timp (rearfacing)
- incadrarea la I-Size se aplica numai scaunelor prevazute cu Isofix.

scaun auto Joie I-Spin

Principalele modificari pe care le introduce i-Size:

  • Scaunele I-Size se bazeaza mai mult pe inaltimea copilului decat pe greutate.
    Acest lucuru se datoreaza unui fapt relativ simplu – scaunul auto nu se va rupe daca copilul va avea o greutatea mai mare, insa cu siguranta atat timp cat tetiera scaunului nu ii protejeaza capul pe motiv ca acesta este mai inalt decat tetiera, scaunul nu mai este sigur. In astfele de cazuri va trebui cautat un alt model pentru ca micutul sa fie in siguranta cand calatoreste cu masina.
  • Scaunele auto I-Size vor facilita orientarea cu spatele catre directia de mers pe o perioada cat mai mare de timp. Minim pana la 15 luni.
    Aceasta caracteristica a fost implementata intrucat studile au aratat impactul devastator pe care il poate avea un impact frontat asupra unui copilas mic asezat in scaun cu fata catre directia de mers.
    Pozitionarea Rearfacing, ofera pe de lata parte protectie maxima bebelusilor si copiilor mici, raspandind cea mai mare parte a impactului intr-o coliziune frontala.
  • Pentru a putea fi etichetat ca si I-Size toate modelele de scaune auto trebuie sa fie supuse si sa treaca un test de impact lateral pentru a oferi asigurarea ca intr-adevar ofera o protectie mai buna impotriva coliziunilor de impact lateral.

De ce este I-Size mai sigur?

  • Copiii sunt protejati mai bine la nivelul capului si a gatului
  • Bebelusii si copiii mici de pana la 15 luni trebuie sa calatoreasca in scaunele auto orientate cu spatele catre directia de mers.
  • I-Size presupune instalarea scaunului cu ajutorul sistemului ISOFIX care este cel mai sigur si facil mod de fixare a scaunelor auto.
    Este mult mai greu sa instalati incorect un scaun auto I-Size , deoarece nu se bazeaza pe ghidarea centurii de siguranta in jurul acestuia. Scaunele de masini I-Size fac simplu clic pe punctele de

    In momentul de fata pe piata sunt comercializate scaune auto ce corespund fie regelementarilor R129 (I-Size) fie R44 astfel incat parintii sa poata alege acel model de scaun auto care corespunde cel mai bine nevoilor si bugetului familiei.
    Nu trebuie sa schimbati scaunul actual pentru unul I-Size decat daca doriti sa faceti acest lucru. La un moment dat insa, peste foarte multi ani, este foarte probabil ca legea sa nu mai permita sa fie comercializate decat acest tip de scaune auto – scaunele I-Size.
    Momentan printre cele mai apreciate scaune auto cu I-Size de pe piata se numara scaunul auto cu isofix REBL PLUS 360 iSize  si scaunul auto rotativ Joie I-Spin 360

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie