Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

3 Caracteristici de luat in calcul cand cumperi un carucior

Daca inainte de a fi parinte nu acordai importanta carucioarelor pe care le intalneai atunci cand te plimbai prin oras, de indata ce stii ca familia voastra urmeaza sa se mareasca, situatia se schimba brusc. Atentia ta este inevitabil atrasa de toate acele obiecte pentru bebelus care pana atunci parca nici nu existau, dar pe care le observi acum cu atat de multa usurinta.
Bineinteles, carucioarele pentru copii  sunt cele mai des intalnite articole pentru bebelusi pentru ca ele acompaniaza bebelusul atunci cand iese din casa, si bineinteles, nu exista parinte care sa nu ia in calcul achizitia unui carucior pentru bebelusul sau.

Desi par relativ asemanatoare ca si caracteristici, carucioarele pot fi totusi destul de diferite din punct de vedere al functionalitatilor. Experienta de parinte isi spune cuvantul atunci cand vine vorba de functionalitatile pe care ar trebuie sa se regaseasca la un carucior si acestea pot diferi de la individ la individ in functie de stilul de viata.
Cand esti insa un viitor proaspat parinte, lucrurile sunt un pic mai neclare. Poate ai o vaga idee despre ce asteptari ai de la un carucior, sau daca ai multi prieteni binevointori in jur, ai anumite fixatii legate de cateva caracteristic ale viitorului “vehicol” al familiei.

Oricare ar fi situatia, inainte sa te decizi asupra unui model de carucior, ia in calcul urmatoarele caracteristici si stilul vostru de viata, respectiv necesitatile.

Dimensiunea caruciorului

Oricat de mult ti-ar place designul, culoarea sau orice alta caracteristica a unui carucior, acesta poate fi o optiune pentru tine doar daca incape in lift (daca aveti asa ceva) atunci cand este deschis respectiv daca incape in portbagajul masinii atunci cand este pliat. Asadar, daca stii ca blocul unde locuiesti este prevazut cu lift, si acesta nu pare a fi unul incapator, inainte de a merge shopping dupa carucior, inarmeaza-te cu o ruleta si masoara dimensiunile liftului. Aceeasi ruleta ar trebuie sa fie prezenta si pe parcursul intregii sesiuni de shopping. Cu ajutorul ruletei, orice potential carucior trebuie masurat cu atentie si abia apoi trecut in lista favoritelor.

Cand vine vorba de dimensiunea pliata a caruciorului, aceasta nu ar trebui sa ridice foarte multe probleme decat daca masina ta este extrem de mica. Genul de masina prevazuta cu doua usi. Daca esti fericita posesoare a unei masini de genul Fiat500 sau Ford Ka, probabil un carucior 3 in 1 cu landou, cadru solid si roti gonflabile nu ar fi cea mai buna alegere.

Greutatea caruciorului

Intrucat mama este cea care va sta cel mai mult cu bebelusul, respectiv va folosi cel mai des caruciorul, este firesc ca manevre precum ridicarea caruciorului pana in portbagaj sau coborarea caruciorului in fata blocului, sa nu presupuna un efort extraordinar. Daca simti ca un anume model de carucior poate sa-ti ridice probleme la acest capitol, ar trebui sa il stergi de pe lista. Un carucior are menirea sa iti usureze viata si nicidecum sa o ingreuneze.
Daca stii ca  greutatea caruciorului este una dintre caracteristicile importante pentru tine, poate ar fi indicat sa eviti carucioarele masive cu landou si sa te orientezi din start catre un model de carucior sport pe care sa il poti folois de la nastere si pana la 3 ani.

Tipul rotilor de la carucior

Rotile unui carucior pentru copii pot fi pline,cauciucate sau pot fi gonflabile, cu camera in interior asemeni rotilor de la bicicleta. Acestea din urma sunt mai masive si au ca avantaj amortizarea mai buna a terenului denivelat. In cazul lor exista totusi oricand sansa sa faca pana si atunci drumul la vulcanizare este inevitabil.

Cu toate acestea, nu din ce sunt confectionate rotile caruciorului este atat de important, ci mai degraba functionalitatile lor, si anume sunt sau nu pivotante.

Un carucior cu roti pivotante permite rotilor din fata sa se invarta cu usurinta, in timp ce un carucior cu roti nepivotante este manevrat un pic mai dificil, directia acestuia urmand sa fie impusa ceva mai greu din maner.

Din fericire insa, variante sunt foarte multe de unde poti alege. Recomandat este ca inainte sa iti faci o lista mai restransa de preferinte, sa te documentezi cu privire la caracteristicile esentiale expuse mai sus si sa incerci sa nu faci fixatii pe anumite modele, culori, detalii. Poate nu poti sa reunesti intr-un singur model toate cerintele tale, insa macar cele principale sa corespunda nevoilor voastre.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie