Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Simptomele intolerantei la lactoza

Pentru a putea trata din timp intoleranta la lactoza, este necesar sa cunosti simptomele ei. Din aceasta cauza ti-am pregatit acest articol cu principalele smene care indica manifestarea acestei intolerante.

In cazul intolerantei la lactoza, intervalul de aparitie a simptomelor poate sa varieze intre 30 de minute si 2 ore dupa masa care contine lapte sau produse care contin lactoza. Severitatea simptomelor vaiaza de la persoana la persoana, in functie de cantitatea de lactoza ingerata si tolerata de organism.

Degradarea lactozei care nu poate fi transformata si digerata produce dioxid de carbon care determina balonari abdominale si gaze. In acelasi timp, acizii grasi (acid butiric, acid acetic) perturba echilibrul intestinal si provoaca acumulari de lichide care duc la aparitia diareei, care, alaturi de balonari si gaze reprezinta cele mai frecvente simptome ale intolerantei la lactoza.

Simptomele intolerantei la lactoza

  • durerile abdominale
  • flatulenta
  • greturile
  • transpiratiile reci
  • imposibilitatea de a creste in greutate.

Un efect secundar al intolerantei la lactoza este ceea ce se numeste „excoriatii perianale” care reprezinta de fapt niste taieturi si zgarieturi subtiri aparute in zona inghinala. Acestea apar din cauza scaunelor acide, provocate de lactoza care este transformata de catre bacteriile intestinale in hidrogen si acid lactic.

Pielea sensibila a oricarui bebelus este afectata de substanta acida prezenta in scutecel, motiv pentru care cel mic are parte de neplaceri. In aceste cazuri, se recomanda utilizarea unei creme puternic hidratante.

Exista situatii in care, desi simptomele sunt suparatoare, acestea nu reprezinta un pericol pentru copil. In acelasi timp, situatiile in care copilul are pare de simptomele mai sus mentionate si nu sufera de intoleranta la lactoza sunt si ele extrem de comune, motiv pentru care consultul medical este mai mult decat necesar.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie