Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Cum poate fi refluxul gastroesofagian diagnosticat si tratat

Ce este refluxul gastroesofagian?

Refluxul gastroesofagian este o afectiune manifestata de regula la bebelusii cu varsta de 3 luni, motiv pentru care este important sa urmaresti starea de sanatate a micutului tau si sa actionezi din timp daca observi ca ceva nu este in regula. In continuare, iti vom prezenta cumĀ poate fi refluxul gastroesofagian diagnosticat si tratat.

Recomandarile medicului

Atunci cand bebelusul tau este suspect de aceasta afectiune, medicul il va examina si iti va solicita sa-i descrii simptomele. Pentru a reduce refluxul, cel mai probabil medicul iti va da cateva sfaturi pe care sa le urmezi acasa. In acest sens, vei fi sfatuita sa-l tii pe cel mic ridicat imediat dupa masa, sa-i dai sa manance mai putin si mai des, sa-l ajuti sa eructeze mai des si sa ingrosi laptele cu cereale de orez.

In unele cazuri, medicul recomanda eliminarea laptelui de vaca din alimentatia bebelusului, daca alaptezi, sau schimbarea laptelui praf cu o formula hipoalergenica deoarece simptomele refluxului gastroesofagian pot fi cauzate si de intoleranta la anumite proteine din lapte.

Daca niciuna dintre aceste metode nu functioneaza, medicul va recomanda un tratament medicamentos. Unii copii raspund bine si foarte repede la medicamentele antiacide. Acestea trebuie administrate timp de cateva luni si niciodata fara a te consulta cu un medic. Daca acesta nu este si cazul micutului tau, medicul va realiza mai multe teste si recomanda, in multe situatii, vizita la un medic gastro-enerolog.

Trebuie sa stii ca testele suplimentare pot include radiografii ale tractului gastrointestinal superior care nu sunt deloc placute, dar, in situatiile extreme, sunt necesare. In cazul acestora, bebelusul va fi nevoit sa bea o substanta in prealabil, razele X putand, cu ajutorul acestui lichid, sa identifice eventualele probleme anatomice care afecteaza inghitirea.

In unele cazuri, medicul va fi nevoit sa extraga esantioane mici de tesut din tractul digestiv al micutului. Este posibil ca bebelusul tau sa fie supus unei proceduri numite endoscopie digestiva, procedura deloc placuta, prin care un tub subtire care are o camera la un capat este introdusa prin gurita in esofag, stomac si uneori chiar in intestinele subtiri pentru ca medicul sa observe daca exista anumite parti distruse de tesut sau inflamatii. Pentru a evita problemele, copilasii sunt adormiti inainte de procedura.

Daca puiul tau continua sa aiba parte de voma proiectil, medicul va dori sa-i monitorizeze greutatea. Unii copii care sufera de boala refluxului gastroesofagian nu iau in greutate cat ar trebui din cauza faptului ca nu reusesc sa pastreze in stomacel suficienta mancarica. Altii isi pierd apetitul din cauza ca acidul din stomacel impinge spre esofag, provocand dureri de gat si creand dificultati la inghitire.

Refluxul gastroesofagian este o afectiune neplacuta, care va reprezenta o adevarata provocare pentru tine si puiul tau. Totusi, important este sa iti mentii calmul si sa urmaresti cu strictete indicatiile oferite de medic.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie