Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Scaune auto copii - siguranta la fiecare km

Siguranta beblusului tau vine pe primul loc! Astfel atunci cand plecam la drum trebuie sa echipam masina cu un scaun auto copii special. Chiar daca legislatia din Romania obliga parinti sa isi echipeze masina cu un scaun auto copii atunci cand pleaca cu cei mici la drum, multi parinti nu sunt constienti ca aceste scaune auto bebe nu fac obiectul unu trend ci sunt absolut necesare pentru siguranta copilului. Soferii parinti trebuie sa puna pe primul loc copilul nu frica de amenda!
Trebuie sa stim, ca in practica, nu toate scaunele auto de copii se potrivesc in fiecare masina. Aceast lucru ramane o problema, in ciuda faptului ca majoritatea vehiculelor noi sunt acum echipatecu ISOFIX si puncte de ancorare pentru scaune.

Scaune auto copii - Cum stim cand e fixat bine ?

Un scaun auto bebe este fixat bine atunci cand exista doar putin balans la miscare. Daca sesizezi ca scaunul se misca prea mult, inseamna ca nu este potrivit pentru modelul tau de masina sau nu este fixat corespunzator.
In ceea ce priveste locul de pe bancheta unde un scaun auto  se aseaza cel mai bine, cei mai multi dintre parinti prefera locul din dreapta pe bancheta din spate . Totusi spatiul din mijloc al banchetei din spate a masinii, ramane cel mai sigur loc pentru montarea scaunului auto al copilului. In cazul impacturilor frontale, acest loc este cel mai protejat spatiu unde deformarile masinilor nu ajung. Odata cu cresterea copilului, este necesara inlocuirea scaunului auto pentru copii cu unul corespunzator varstei si greutatii acestuia.
Trebuie stiut ca sunt neindicate improvizatiile sau modificarile artificiale ale sistemelor de reglare ale scaunului pentru ca pot fi afectate sistemele de protectie integrate ale acestuia. Pentru a evita inlocuirea scaunului sau al cosuletului auto la numai cateva luni, se poate opta pentru fotolii auto compatibile cu 2 grupe de varsta si greutate sau pentru scaunele auto universale, ce pot fi folosite de nou-nascuti si copii pana la varsta de 4 ani datorita sistemelor de reglare pentru inaltime si pozitii de sedere.

Transportul nou-nascutilor in scaune auto:

Atunci cand vorbim de nou-nascut care cantaresc pana in 13 kilograme vei avea nevoie de un scaun care se monteaza opus sensului de mers. Sunt cunoscute ca si grupa 0 (pana in 10kg), grupa 0+ (pana in 13 kg), dar sunt cel mai simplu clasificate ca scaun auto nou-nascuti (majoritatea insa fiind clasificate ca grupa 0)
Cea mai buna optiune este acest tip de scaun deaorece bebelusul va sta invers sensului de mers, dandu-i astfel suport vital pentru gat si cap, atat timp cat varful capului bebelusului nu se ridica mai sus de scaun.
Scaunele auto pentru nou-nascuti au un maner ajutator astfel incat este foarte usor sa fie transportate. Mai mult decat atat, aceste scaune vin si cu mici pernute special create pentru fixarea capsorului celui mic si impiedicarea balansarii acestuia in timpul calatoriei. Aceste pernute ajutatoare trebuie folosite pentru primele trei luni sau pana cand bebelusul e capabil sa isi sustina singur capul.

 

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie