Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Saptamana 21 de sarcina

Mamica in saptamana 21 de sarcina:

Acum, ca te-ai obisnuit cu corpul tau de graviduta, te simti minunat. Multe viitoare mamici au sustinut faptul ca trimestrul al doilea de sarcina a fost cel mai placut, deci savureaza si tu fiecare clipa si bucura-te de fiecare schimbare. In general, apetitului sexual al gravidelor creste in aceasta perioada, asa ca te poti bucura impreuna cu partenerul tau de aceasta etapa frumoasa din sarcina. Specialistii sustin ca sexul in timpul sarcinii, atata timp cat discutam despre o sarcina fara riscuri si fara probleme, este sanatos chiar si in trimestrul al treilea de sarcina. Daca ai dubii discuta cu medicul tau si informeaza-te cu privire la riscurile la care te expui.

Pe de alta parte, s-ar putea ca hormonii care zboara prin corpul tau sa iti cauzeze si probleme, nu doar placeri. Pielea ta s-ar putea confrunta in aceasta perioada cu o multime de eruptii cutanate, adica acele cosuri neplacute si inestetice. Incearca sa te speli pe fata de cel putin doua ori cu un sapun special pentru ten gras si asigura-te ca produsele de ingrijire pentru fata pe care le folosesti nu contin uleiuri. De asemenea, evita pastilele pe care le iei in mod obisnuit pentru acnee pentru ca majoritatea nu sunt permise in sarcina.

Acum esti predispusa la a dezvolta varice. Pe masura ce sarcina progreseaza, presiunea din venele picioarelor creste. Nivelul crescut de progesteron poate provoca relaxarea peretilor venelor si astfel problemele se agraveaza. Varicele se agraveaza si tind sa se extinda in timpul sarcinii in special daca exista mai multe persoane in familia ta care sufera de aceasta afectiune.

Vei putea observa si grupulete de vase mici aproape de suprafata pielii, in special pe glezne, picioare sau chiar pe fata. Acestea pot arata ca o panza de paianjen, ca ramurile unui copac sau pot sa fie grupari de linii subtiri separate, fara a avea un model special. Desi sunt inestetice, aceste venisoare nu provoaca disconfort si de obicei dispar dupa nastere.

Bebelusul in saptamina 21 de sarcina:

Puiutul tau poate clipi. Adevarat! Acum micutului i s-au dezvoltat pleoapele si poate clipi usor in timp ce exploreaza lumea in lichidul amniotic. In plus, expresiile sale dulci se contureaza acum, pentru ca sprancenele ii incadreaza fetisoara dragalasa. Mai mult decat atat, micul strengar poate sa scoata limba, dat fiind faptul ca e aproape dezvoltata in totalitate.

Printre alte evenimente care se intampla in corpul micutului tau, iti mai spunem ca maduva a inceput sa produca globule albe, care sunt foarte importante pentru sistemul imunitar al bebelusului. Mai mult, daca il rogi pe medic sa te lase, poti auzi bataile inimii bebelusului chiar si prin stetoscop. Cat despre dezvoltarea corpului, vei afla ca puisorul tau cantareste cam 360 de grame si are in lungime aproximativ 27 de centimetri.

Tot acum, vei avea senzatia ca micul rotofei face miscari mai intense, ca si cand exerseaza pentru orele de karate sau de balet la care planuiesti sa il duci mai tarziu. Mamicilor care vor avea fetite, va spunem ca vaginul lor mititel incepe acum sa se dezvolte, iar celot care veti avea baieti ca ca testiculele au coborat de tot in scrot.

Lichidul amniotic care il proteja pe cel mic serveste acum si altui scop: copilul il foloseste pentru a exersa inghititul, foarte important pentru tot restul vietii. Copilasul tau inghite deja de mult timp lichidul amniotic, dar acum intestinele lui sunt capabile sa absoarba cantitatea mica de zaharuri din ea.

Recomandari:

In cazul in care nu ai putut afla pana acum sexul bebelusului tau, medicul iti poate spune cu siguranta daca veti cumpara rochite sau pantalonasi. Obisnuieste-te sa mergi la controalele medicale din timpul sarcinii cu partenerul tau pentru ca nu se stie niciodata cand pozitia puiului vostru va fi potrivita pentru ca voi sa vedeti daca veti avea un baietel sau o fetita.

Nu uita ca inotul si mersul pe jos te vor ajuta sa faci fata sarcinii mai bine si sa iti pot usura travaliul. Astfel, incearca sa faci putin sport in fiecare zi.

Activitatea sexuala in timpul sarcinii nu poate dauna bebelusului, dar exista totusi situatii in care sexul este interzis pe durata sarcinii. Cateva situatii ar fi: sangerari vaginale anormale, dureri abdominale sau colul uterin dilatat.

Daca simti ca ti se umfla degetele, incearca sa faci o plimbare si da-ti jos inelele sau hainele care te strang pentru a te simti cat mai confortabil in pielea ta.

Pentru a ajuta la prevenirea aparitiei varicelor, iti recomandam sa faci cateva exercitii pentru gravidute in fiecare zi. Sprijina-ti picioarele cu ajutorul unei perinite de fiecare data cand acest lucru este posibil si incearca sa dormi pe partea stanga. Nu uita nici de ciorapii de maternitate, extrem de folositori si benefici in aceasta perioada.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie