Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Diferente dintre amniocenteza si biopsia de vilozitati

Foarte multe mamici doresc sa apeleze la diverse teste pentru a putea urmari evolutia fatului si pentru a evita o complicatie in sarcina. Totusi, putine gravide cunosc diferenta dintre amniocenteza si biopsia de vilozitati. Asadar, pentru a fi o viitoare mamica bine documentata, iti vom prezenta principalele diferente dintre aceste doua proceduri medicale.

Amniocenteza presupune o metoda invaziva de diagnostic fetal, care presupune extragerea unei mici cantitati de lichid amniotic din uter. Prin intermediul acestei proceduri, medicul poate identifica o posibila problema de sanatate a fatului.

Biopsia de vilozitati coriale presupune si ea o metoda invaziva, dar care consta in analizarea celulelor fatului, extrase pe cale transcervicala. Asadar, o prima diferenta consta in modul de identificare a eventualelor probleme aparute in timpul sarcinii.

O alta diferenta este din punctul de vedere al perioadei in care se efectueaza, astfel incat amniocenteza are loc in al doilea trimestru de sarcina (saptamanile 15-18 de sarcina), in timp ce biopsia de vilozitati coriale se efectueaza in primul trimestru de sarcina (intre saptamanile 10-12 de sarcina).

Avantajul biopsiei de vilozitati consta in obtinerea rapida a unor informatii despre copilas, luand in considerare ca acesta se efectueaza inca din primul trimestru de sarcina. De asemenea, prin intermediul acestei proceduri pot fi indetificate anomalii cromozomiale ale bebelusului, astfel incat femeia sa poata decide continuarea sau intreruperea sarcinii. Totusi aceasta interventie medicala presupune anumite riscuri precum avortul sau evaluarea eronata alfa-fetoproteina (este o proteina secretata in cantitate mare in cadrul sarcinii si poate reprezenta prezenta unor anomalii de tub neural).

Totodata, trebuie sa stii ca, conform unor cercetari medicale si amniocenteza poate reprezenta anumite dezavantaje precum avortul sau complicatii ale sarcinii. De aceea, inainte de a apela la una dintre aceste proceduri medicale, te sfatuim sa te consulti cu medicul tau astfel incat sa cunosti toate riscurile la care te expui atunci cand decizi efectuarea amniocentezei sau a biopsiei de vilozitati.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie