Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

6 sfaturi pentru combaterea greturilor in sarcina

Una dintre cele mai cunoscute simptome care indica femeilor ca urmeaza sa aduca pe lume un bebelus este starea de greata. Din pacate, acest simptom nu este prea placut si uneori se manifesta in momente nepotrivite. Pentru a te putea ajuta sa treci mai usor peste aceasta perioada, iti vom oferi 6 sfaturi ale specialistilor cu privire la combaterea greturilor.

In primul rand, trebuie sa intelegi faptul ca greturile sunt o reactie normala din partea organismului, care se confrunta cu diverse schimbari hormonale si nu numai. Inca din primele luni de viata, organismul tau va incepe sa se pregateasca pentru venirea noului membru al familiei. Astfel, datorita acestor schimbari, este posibil sa te confrunti cu stari de greata.

Cat dureaza starile de greata

Durata acestor stari de regula se incadreaza in primele 2-3 luni de sarcina, insa fiecare caz este diferit. Exista unele femei care nu s-au confruntat deloc cu aceste stari pe tot parcursul sarcinii si alte femei, mai putin norocoase, care au prezentat o sensibilitate mai ridicata pe intreaga durata a sarcinii. Important este sa intelegi aceste simptome si sa fii mereu pregatita in cazul in care treci printr-o stare de greata.

In continuare iti vom oferi cateva sfaturi de care ai putea tine cont pentru a preveni sau ameliora starile de greata din timpul sarcinii.

6 sfaturi pentru combaterea greturilor in sarcina:

 1. Ai grija la regimul alimentar

Medicii au observat ca starea de greata in cazul femeilor insarcinate este deseori provocata de mirosuri puternice sau de diverse alimente precum oua, ulei, carne etc. Pentru a nu suprasolicita sistemul digestiv si pentru a putea avea parte de o sarcina sanatoasa, te sfatuim sa iti stabilesti un regim alimentar care sa includa produse bogate in nutrienti precum legume, fructe, nuci, semnite etc.

2. Odihneste-te

O alta cauza care poate determina stari de greata este oboseala in exces, acumulata de-a lungul timpului. Trebuie sa constientizezi ca organismul tau va avea nevoie de somn pentru a se reface si pentru a putea face fata noilor sarcini privind cresterea fatului. Astfel, te sfatuim sa te odihnesti si sa nu te suprasoliciti. Apeleaza la partenerul tau ori de cate ori te simti obosita pentru un masaj relaxant.

3. Mananca putin, dar regulat

Un alt sfat oferit de catre specialisti este referitor la cantitatea de mancare consumata. Pentru a evita starile de greata, este recomandat sa mananci putin la o masa, dar regulat. In cazul in care vei manca prea mult, te vei simti balonata si exista posibilitatea sa te confrunti cu stari de greata.

4. Evita mirosurile puternice

Unele gravide au parte de greturi in contact cu mirosuri puternice precum parfum, aftershave, benzina sau gaze de esapament. Asadar, este indicat sa eviti sa mai folosesti la fel de des parfumul, sfat recomandat si partenerului de viata. De asemenea evita locurile in care se gateste frecvent deoarece unele mirosuri ar putea sa iti provoace stari de greata.

5. Practica exercitii de respiratie

Specialistii au observat ca prin exercitiile de respiratie, majoritatea femeilor insarcinate pot face fata starilor de greata. Asadar, te sfatuim sa practici yoga sau sa participi la cursuri de meditatie si respiratie in timpul sarcinii si nasterii (cursuri Lamaze).

6. Bea apa cu lamaie

In cazul in care simti ca te confrunti cu o stare de greata, este indicat sa bei un pahar de apa rece cu putina lamaie. Vitamina C din lamaie face foarte bine organismului si elimina starea de greata.

Precum poti observa, exista mai multe modalitati prin care poti combate starile de greata. Totusi, trebuie sa intelegi ca aceste stari sunt normale pentru o femeie insarcinata si nu trebuie sa te jenezi in cazul in care nu le vei putea controla.

Tu ce ai facut pentru a combate starile de greata?

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie