Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Ridichii, un inceput de vara plin de vitamine

Trebuie sa stii ca pe piata poti gasi mai multe tipuri de ridichi, insa cei mai utilizati pentru consum sunt ridichii mici, de culoare roz-rosiatic sau negru. Acestia provin din Asia si au fost cultivati in Japonia si China. Pentru ca alimentatia copilului tau trebuie sa fie diversificata si sa contina multe vitamine si minerale, iti vom prezenta cand si cum poti introduce ridichiile.

Contintul nutritiv si beneficiile oferite de ridichi

Aceste mici legume sunt atat de recomandate de catre nutritionisti deoarece contin o concentratie ridicata de vitamine si minerale care au rolul de a intari sistemul imunitar si de a contribui la dezvoltarea copilului.

In primul rand ridichile, fie ele negre sau rosii reprezinta o sursa importanta de vitamina c care actioneaza asupra organismului ca un antioxidant si previne imbolnavirea copilului. Din aceasta cauza este recomanda sa se consume ridichi in perioada racelilor si gripelor.

De asemenea, fibrele din continutul nutritiv al ridichilor au rolul de a imbunatati sistemul digestiv si de a preveni aparitia unor probleme precum constipatia sau balonarea.

Ridichiile contin si o concentratie bogata de calciu, care ajuta la structura osoasa si magneziu si potasiu, minerale care cresc pofta de mancare si ajuta la procesul de crestere a copilului.

Studiile nutritionistilor au demonstrat faptul ca prin consumul de ridichi organismul se detoxifica si creste imunitatea astfel incat riscul imbolnavirii copilului scade semnificativ.
Astfel, datorita faptului ca ridichii reprezinta si o sursa importanta de minerale precum fier, zinc, fluor si cupru, copilul va putea sa se dezvolte in conditii optime.

Cand se pot introduce ridichii in alimentatia bebelusului

Conform nutritionistilor, ridichii se pot introduce incepand cu varsta de 12 luni, insa este necesar sa respecti regula celor 4 zile si sa le speli foarte bine inainte de consum.

Cum se pastreaza ridichii

Precum am afirmat si anterior, cele mai consumate soiuri de ridichi sunt ridichii negri si ridichii rosii. Atunci cand le alegi este indicat sa verifici daca frunzele sunt verzi, culoarea este vie si nu contine zgarieturi sau lovituri. Ridichii se pastreaza de regula in frigider si este indicat sa le consumi 1-2 zile dupa ce le-ai cumparat.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie