Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Saptamana a 9-a de sarcina

Mamica in saptamana a 9-a de sarcina:

Inca nu se vede ca esti insarcinata, dar tu simti acest lucru de fiecare data cand greturile de dimineata nu te lasa sa te bucuri de soare. Acum arati foarte bine pentru ca sanii tai sunt mai mari si au o forma frumoasa, lucru observabil pentru toti cei din jurul tau. Daca apar modificari ale areolei, dureri ale sanilor sau stari permanente de disconfort, nu te ingrijora, acestea sunt normale pentru o graviduta.

Din cauza starilor pe care le ai in timpul zilei, dar si a senzatiei permanente de oboseala, este posibil ca libidoul tau sa scada in aceasta perioada. Discuta cu partenerul tau si explica-i starile tale pentru ca doar astfel va intelege prin ce treci. Roaga-l sa aiba rabdare pentru ca in curand iti vei reveni.

Schimbarile frecvente de dispozitie sunt perfect normale in aceasta perioada si te vor afecta, cel mai probabil, si pe tine. Orice viitoare mamica este entuziasmata la gandul ca va aduce pe lume un copilas si, in acelasi timp, ingrozita de gandul ca va deveni parinte. In cele mai multe cazuri, aceste stari persista pana in saptamana a 10-a de sarcina, moment in care dispar, urmand sa reapara in trimestrul al treilea de sarcina, in apropierea momentului nasterii.

Bebelusul in saptamana a 9-a de sarcina:

Acum bebelusul tau este de dimensiunea unui bob de strugure si incepe sa semene cu un omulet pentru ca i-a disparut codita de tot. In locul ei incep sa se dezvolte piciorusele cu tot cu degetele. Tot acum se contureaza genunchii, umerii, incheieturile, impreuna cu maxilarul, buzele, nasul si urechiusele. Ploapele s-au inchis si nu se vor mai deschide pana in saptamana a 27-a. Marea surpriza din aceasta saptamana este ca vei putea sa-i auzi, pentru prima oara, inimioara atunci cand mergi la controlul medical. Inimioara are dezvoltate complet cele 4 incaperi si valvele incep sa se formeze.

Partile esentiale ale corpului sunt formate si ele, chiar daca pe parcursul sarcinii vor continua sa se dezvolte. Tot in aceasta saptamana, micutului ii cresc foliculi de par (chiar daca este foarte probabil ca, atunci cand se naste, puiul tau sa fie chel), iar niste mameloane micute se contureaza incet pe pieptul lui minuscul.

Organele genitale ale bebelusului s-au format, dar medicul nu isi poate da inca seama daca vei avea o fetita sau un baietel. Placenta si-a luat atributiunile in totalitate, ii asigura nutrienti fatului si secreta hormoni din abundenta.

Recomandari:

Nu lasa schimbarile bruste de stare sa te afecteze mai mult decat ar trebui. Vorbeste cu cei apropiati tie despre starile tale pentru ca este extrem de important sa te descarci. Daca te simti prea tensionata poti apela la remedii naturiste pentru relaxare si la ceaiurile de plante care iti vor face bine.

Aminteste-ti ca trebuie sa respecti instructiunile medicului tau si sa fii extrem de atenta la alimentatia ta. Vitaminele prenatale trebuie luate in fiecare zi pentru ca asigura dezvoltarea si cresterea armonioasa a puiului tau.

Te-ai gandit cu siguranta sa faci marele anunt referitor la sarcina ta si la locul de munca. Daca nu te simti inca pregatita si daca vrei sa mai astepti, nu te grabi. Insa daca greturile de dimineata iti dau batai de cap si daca resimti oboseala pe parcursul intregii zile este recomandat sa discuti cu superiorul tau. Doar asa el va intelege prin ce treci si veti evita anumite discutii deranjante si neplacute.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie