Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Pepenele rosu, desertul delicios al verii

Fiecare parinte isi doreste sa ii ofere copilasului sau alimente bogate in vitamine si minerale, care sa il ajute sa se dezvolte armonios. Pepenele rosu este unul dintre acele fructe care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia celui mic si care pot inlocui cu usurinta orice prajitura.

Vara, cand corpul pierde o cantitate importanta de apa prin transpiratie este necesar sa te asiguri ca cel mic consuma suficienta apa. Cercetarile au demonstrat faptul ca pepenele rosu contine in proportie de 92% apa.

Ce contine pepenele rosu

Pepenele rosu este un fruct recomandat a fi consumat in timpul verii deoarece ofera copilasilor vitaminele si mineralele de care au nevoie in aceasta perioada. De asemenea, precum s-a putut observa si anterior, pepenele reprezinta si o sursa de apa, astfel incat copilasul se poate hidrata mancand un fruct dulce si gustos.

Un nutrient foarte important care se afla in continutul acestui fruct este licopenul, un antioxidant care lupta impotriva radicaliilor liberi si care previne aparitia unor boli grave precum cancerul.

De asemenea, acest fruct reprezinta o concentratie ridicata de vitamina A si betacaroten, care ofera pielii un aspect mai placut, imbuntatateste vederea copilului si ajuta la intarirea danturii.

Cand poate bebelusul sa consume pepene rosu

Nutritionistii considera ca bebelusilor li se poate da spre consum pepene rosu incepand cu varsta de 8 luni. Important este sa indepartezi semintele si coaja si sa ii dai bebelusului sa manance doar pulpa hranitoare si dulce a fructului. De asemenea, este indicat sa respecti regula celor 4 zile pentru a putea observa daca bebelusul are sau nu parte de o reactie alergica la acest aliment.

Cum se alege si se pastreaza penenele rosu proaspat

Un pepene rosu proaspat, dulce si hranitor trebuie sa aibe coaja verde si miezul rosu puternic. Un alt aspect care ar putea sa iti indice ca fructul este gustos si hranitor este greutatea. Aceasta trebuie sa se afle in concordanta cu volumul fructului. De regula, daca vei cumpara pepene rosu din piata vei avea posibilitata sa gusti din fructul pe care l-ai ales si astfel vei putea vedea daca este sau nu dulce.

In ceea ce priveste conditiile de pastrare, pepenele rosu trebuie sa fie tinut la racoare, departe de razele soarelui sau de umiditate. Daca ai taiat fructul este necesar sa il introduci in frigider pentru pastrare.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie