Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Nasterea in apa - pro sau contra?

Devenita una dintre cele mai populare metode pentru a-l aduce pe bebe pe lume, nasterea in apa a prins teren si la noi in tara inca din 2008. Mamicile care au incercat aceasta metoda s-au dovedit a fi extrem de multumite datorita faptului ca aceasta nastere este cotata ca fiind cea mai simpla si usoara metoda existenta.

nasterea-apa-200Beneficiile unei nasteri in apa

Atunci cand vorbim de beneficiile unei nasteri in apa ne referim atat la mama cat si la copil. Lista argumentelor pro este foarte lunga insa o sa creonam doar elementele cela mai importante.

Cu aceasta metoda poti sa nasti natural, fara anestezie epidulara sau vreo taietura. Apa pune in miscare circulatia sangelui, relaxeaza muschii si micsoreaza pulsul. Aceste lucruri creeaza o stare de liniste si relaxare pentru mama exact in momentul in care are cea mai mare nevoie de acest lucru.

Daca in timpul sarcinii sunt recomandate baile calde pentru diminuarea durerilor de spate si de burta dar si pentru relaxare, in timpul unei nasterii sub apa aceste efecte au un rol extrem de important pentru o nastere usoara.

Si pentru bebe nasterea in apa este benefica deoare ce acesta nu se rupe de mediul in care s-a dezvoltat timp de 9 luni. Dupa nastere, copilul poate fi tinut cateva secunde in apa, fara probleme. Bebe va lua prima „gura de aer" abia cand il vei aduce tu la suprafata.

Argumente contra nasterii in apa

Ca la orice metoda de nastere exista si argumente contra. In acest caz aceste argumente contra nu sunt bazate efectiv pe metoda de nastere c pe starea sanatatii mamei.

Inainte de a decide ca vrei sa nasti in apa este important sa iti consulti medicul ginecolog care s-a ocupat de sarcina ta pana in prezent. Acesta stie cel mai bine evolutia sarcinii tale si te poate sfatui in ce masura tu si bebe sunteti apti pentru o astfel de nastere.

Poti sa ramai surprinsa dar desi aceasta metoda se practica de peste 5 ani la noi in tara, exista multi medici care nu au participat la o astfel de nastere. Medicul tau poate sa fie unul dintre ei iar pentru ca nasterea sa decurga bine trebuie ca si medicul sa fie familiarizat cu aceasta metoda de nastere.

Daca sti ca ai probleme cu tensiunea arteriala, ai gemeni sau in timpul nasterii se constata ruperea unei membrane, ar fi bine sa renunti la idee.

Lasa un comentariu

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | ANPC | SOL

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 0734.195.509
Share this

PROGRAM BLOGGER