Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Infertilitatea secundara - prevenire si tratament

Unele cupluri, cu toate ca sunt deja parinti, isi doresc un alt copil, insa nu reusesc sa il conceapa. O astfel de situatie este cunoscuta sub denumirea d einfertilitae secundara. Pentru a putea intelege ce presupune aceasta afectiune este indicat sa stii cum sa o previi sau cum sa o tratezi. Asadar, in continuare ti-am pregatit un articol despre prevenirea sau vindecarea infertilitatii secundare.

La ce tratamente sa apelezi in cazul unui diagnostic de infertilitate secundara?

Si pentru infertilitatea secundara, la fel ca pentru inferilitatea primara, exista o serie de tratamente care pot sa va ajute sa deveniti din nou parinti. Trebuie sa intelegeti insa faptul ca tratamentele difera de la cuplu la cuplu si sunt recomandate doar dupa o serie de teste si examinari medicale realizate fie de medicul ginecolog, urolog sau de catre un specialist in fertilitate.

Exista foarte multe situatii in care tratamentele nu functioneaza de la inceput sau in care este nevoie sa se apeleze la alte interventii decat cele recomandate anterior, motiv pentru care este extrem de important ca partenerii sa fie pregatiti din punct de vedere fizic, psihic si financiar pentru perioada care urmeaza. Dintre tratamentele recomandate pentru infertilitatea secundara, cele mai frecvente sunt: pastilele pentru fertilitate, inseminarea intrauterina, inseminarea in vitro combinata cu alte tehnici de reproducere asistata sau laparoscopia care este o interventie chirurgicala la care se apeleaza pentru a repara una sau ambele trompe uterine sau pentru a elimina un fibrom sau depunerile cauzate de endometrioza.

Cum poate fi prevenita infertilitatea secundara

Stilul de viata al ambilor parteneri precum si expunerea la factorii externi nocivi au un impact extrem de puternic asupra fertilitatii. Din acest motiv, o dieta alimentara sanatoasa trebuie sa devina un stil de viata daca va doriti sa concepeti copii. In acest sens, sportul, meditatia si renuntarea la viciile nocive precum consumul de alcool sau fumatul sunt vitale. Trebuie de asemenea sa stii ca si stresul si oboseala acumulata afecteaza fertilitatea cuplului, motiv pentru care iti recomandam sa incerci, pe cat posibil, sa te menajezi si sa ai o viata linistita.

Problemele medicale precum fibromul uterin, endometrioza, problemele de ovulatie sau alte infectii insa nu pot fi prevenite. Din acest motiv, este recomandat ca orice suspiciune pe care o ai sa fie testata si analizata de catre un medic sau un specialist.

Chiar daca preventia infertilitatii secundare poate sa fie extrem de dificila deoarece exista foarte multe situatii in care cauzele infertilitatii nu pot fi descoperite, exista solutii care te pot ajuta in cele din urma. Important este ca partenerii sa isi doreasca sa aduca pe lume un alt copil, sa se sustina unul pe celalalt si sa aiba incredere ca in cele din urma, intr-un mod sau altul, problema se va rezolva.

Atunci cand va confruntati, ca si cuplu, cu problema infertilitatii secundare este foarte important sa cereti ajutorul unui specialist cat mai repede. Cu cat asteptati mai mult cu atat sansele ca afectiunea sa se agraveze cresc si cu cat inaintati mai mult in varsta, cu atat este mai dificil sa concepeti un copil.

Esential este sa discutati cu persoanele apropiate voua si sa le puneti in tema cu privire la problema voastra. Pentru un cuplu sustinerea si intelegerea celor dragi este extrem de importanta. Daca simtiti nevoia sa discutati si cu alte persoane care s-au confruntat cu aceasta problema, iti recomandam sa te inscrii in comunitatea noastra unde vei putea gasi sfaturile de care ai nevoie.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie