Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

3 aspecte despre fertilizarea in vitro

Tratamentul de fertilizare in vitro este unul dintre cele mai cunoscute si aplicate dintre tratamentele pentru infertilitate. In acest sens, aproximativ 99% dintre cuplurile care apeleaza la tehnologia reproducerii umane asistate au parte de aceasta procedura. In cazul in care medicul ti-a sugerat aceasta procedura, dar nu esti sigura ca doresti sa apelzi la ea, noi iti vom prezenta principalele aspecte pe care trebuie sa le cunosti cu privire la fertilizarea in vitro.

Ce presupune de fapt fertilizarea in vitro

Fertilizarea in vitro presupune crearea unui embrion in afara corpului si nu intervine defapt in complexul genetic al copilului, motiv pentru care diferente in ceea ce inseamna dezvoltarea fatului conceput pe cale naturala si dezvoltarea fatului conceput in vitro nu exista.

Apelul la acest tip de tratament se face dupa ce toate tratamentele clasice esueaza sau in cazurile in care problemele de fertilitate sunt structurale si mai complicate, precum lipsa trompelor uterine, probleme ale trompelor sau infertilitatea masculina grava.

La ce sa te astepti atunci cand te gandesti sa apelezi la fertilizarea in vitro

Aproape de inceputul ciclului menstrual, vei lua o pastila de fertilitate care stimuleaza ovarele sa dezvolte mai multe ovule mature pentru fertilizare. Dupa cum stii, in mod normal unul din ovarele tale elibereaza un singul ovul intr-o luna. Este posibil ca medicul sa iti prescrie si un hormon sintetic care te va ajuta sa eliberezi ovulele mai repede.

In perioada tratamentului, vizitele la medicul care se ocupa de tine vor fi frecvente deoarece este necesar ca acesta sa iti monitorizeze nivelul hormonal din sange si sa iti faca ecografii ale ovarelor pentru a verifica daca ovulele s-au maturizat.

Odata ovulele maturizate, medicul iti va administra un anestezic si va extrage ovulele din ovarele tale prin introducerea unui ac in peretele vaginal, utilizand mereu ecograful pentru ghidare. Dupa extragere, medicul va combina manual ovulele cu sperma partenerului.

In urmatoarea perioada (de la 2 la 5 zile) fiecare ovul fertilizat se va transforma intr-o mingiuta de celule, numita embrion. Medicul va plasa de la 2 la 4 astfel de embrioni in interiorul uterului tau, prin cervix, cu ajutorul unui cateter. Embrionii suplimentari, daca exista, pot fi congelati si folositi in cazul in care tratamentul nu reuseste la acest ciclu.

Daca tratamentul functioneaza, un embrion se va implanta in uterul tau si va continua sa creasca si sa se dezvolte intr-un bebelus. In doar 30% din cazurile in care s-a apelat la fertilizarea in vitro, mamica a avut parte de sarcina multipla.

Dupa ce embrionii au fost implantati, trebuie sa astepti aproximativ 2 saptamani pana cand un test de sarcina iti va arata daca sarcina a avut succes sau nu.

Care este durata tratamentului si rata de succes

Pentru a incheia un ciclu complet de fertilizare in vitro este nevoie de 4 pana la 6 saptamani. In acest sens, vei fi nevoita sa astepti pana cand ovulele tale se maturizeaza. Apoi, tu si partenerul tau veti petrece aproximativ o jumatate de zi la cabinetul medicului pentru ca ovulele tale sa fie extrase si fertilizate. Dupa 2-5 zile vei fi nevoita sa te intorci la cabinet pentru ca ovulele sa fie inserate in uter, dar te vei putea intoarce acasa chiar in ziua respectiva.

Succesul unui tratament in vitro depinde foarte mult de problemele de fertilitate cu care se confrunta cuplul si de varsta partenerilor. Din cauza faptului ca femeile mai tinere au ovule mai sanatoase, rata de succes a tratamentului este mai mare. In medie, ai sanse de 35% sa ramai insarcinata si de 28% sa aduci pe lume un copil in fiecare ciclu al tratamentului.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie