Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Este adoptia solutia potrivita pentru mine

A fi parinte este o adevarata binecuvantare de care nu toata lumea beneficiaza. Unele persoane, din cauza problemelor de infertilitate, nu pot sa conceapa un copil. Asadar, daca te regasesti intr-o astfel de situatie, trebuie sa iti spunem ca adoptia este solutia perfecta. Pentru a te putea convinge, iti vom prezenta avantajele adoptiei unui copil.

Sa cresti un copil si sa fii parinte in adevaratul sens al cuvantului este una din cele mai mari bucurii ale vietii. Nimic nu se compara cu zambetul puiului care-ti sare in brate cand il astepti in usa gradinitei sau cu emotia primei zile de scoala cand, tinandu-l de manuta, ii simti emotia intalnirii cu doamna invatatoare. Sa fii mama sau tata este cu adevarat o minune! Din pacate insa, problema infertilitatii este una extrem de comuna in zilele noastre, foarte multe cupluri lovindu-se de ea atunci cand se asteapta mai putin.

Chiar daca tratamentele pentru infertilitate sunt numeroase si daca domeniul medical a avansat atat de mult incat foarte multe cupluri reusesc, dupa incercari si vise spulberate, sa-si tina minunea in brate, exista si cazuri mai putin fericite. Fie ca au asteptat prea mult timp pentru a lua decizia de a deveni parinti, fie ca se confrunta cu o problema structurala sau pur si simplu cu infertilitate inexplicabila, multe cupluri nu reusesc sa conceapa sau sa aduca pe lume un copilas.

Adoptia, desi un subiect controversat si greu de digerat, poate reprezenta solutia pentru persoanele care isi doresc sa fie parinti si sa ofere o sansa lor si copilului pe care il vor creste. Daca ai luat in considerare aceasta optiune, cu siguranta ti-ai pus zeci de intrebari si te-ai gandit si razgandit de la fel de multe ori. Pentru un cuplu, adoptia este o decizie dificila.

Indiferent de varsta partenerilor, asumarea responsabilitatii, frica de necunoscut, devotamentul pentru familie si constientizarea nevoii de implicare permanenta sunt factori care complica viata de familie si relatia de cuplu.

In termeni specializati, adoptia este operatiunea juridica prin care se creaza o legatura de filiatie intre adoptator si adoptat, precum si legaturi de rudenie intre adoptat si rudele adoptatorului. Altfel spus, adoptia reprezinta procedura prin care un cuplu sau o persoana care isi doreste sa devina parinte isi implineste visul, pe cale legala, prin stabilirea unei legaturi cu un copil care nu a fost nascut de persoanele in cauza. Pentru noi, adoptia reprezinta o sansa pe care oamenii si-o dau, o sansa spre o familie mai mare, mai fericita, mai plina de zambete si jocuri ale copilariei.

Daca si tu esti in cautarea unui raspuns la intrebarea „este adoptia solutia pentru mine?” primul lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare este faptul ca adoptia este un proces permanent care presupune daruire, implicare, devotament si sentimente puternice pentru puiul care-ti va fi pus in brate. Din aceasta cauza, motivele adoptiei trebuie sa fie bine intemeiate si gandite. Si momentul adoptiei este esential, in sensul in care un copilas nu trebuie sa devina parte din familia voastra pentru a va salva casnicia, pentru ca va simtiti presati de familie sau pentru ca va doriti sa aveti un mostenitor.

Adoptia trebuie sa aiba loc in momentul in care va doriti un copil caruia sa-i oferiti dragostea si devotamentul vostru si pe care sa-l cresteti pentru a va umple casa si sufletele de bucurie. In caz contrar, este posibil ca momentul sa nu fie totusi potrivit pentru voi.

Temerile viitorilor parinti adoptivi sunt normale si sunt, defapt, dovada faptului ca ei isi doresc cu adevarat sa isi mareasca familia si sa creasca un copil. Chiar si parintii naturali sunt urmariti de ingrijorari pe parcursul intregii vieti, lucru perfect normal si de inteles. Cu toate acestea, specialistii recomanda ca aceste temeri sa fie depasite inainte de adoptie. Chiar daca fiecare adoptie este unica si daca situatiile difera de la caz la caz, exista anumite probleme care pot fi discutate cu specialisti, consilieri, psihologi care va vor ajuta sa gasiti raspunsuri la cel putin o parte din nelamuririle voastre.

Una dintre cele mai mari dileme ale viitorilor parinti adoptivi este daca vor reusi sa stabileasca o legatura cu puiul lor. Ati auzit si voi despre legatura naturala dintre parinti, in special dintre mama si copii. Multa lume crede in ideea conform careia daca dai nastere unui copil vei stii cu siguranta cum sa-i fi mama sau tata, lucru perfect adevarat.

Dar ce se intampla atunci cand copilul tau a fost adus pe lume de altcineva? Veti reusi oare sa stabiliti o legatura cu el? Copilul, chiar daca este mai mare, incepe sa se ataseze de parintii lui adoptivi in momentul in care, in sufletul lui, simte si intelege ca este iubit. Parintele adoptiv are astfel un rol extrem de important in crearea legaturii dintre el si copil, iar teama de faptul ca nu va reusi sa se ataseze de cel mic poate fi distrusa doar prin calitatea timpului petrecut alaturi de cel mic.

Iata ce ne spune Ana, o mamica fericita, care a adoptat o minune de baiat: „Cand l-am adoptat pe puiul meu eram pregatita pentru a-l primi in viata mea. Pentru mine, singura posibilitate era adoptia si gandul ca undeva un copil are nevoie de mine m-a facut sa-mi urmez calea. De cand a intrat in viata mea nu m-am gandit niciodata ca nu eu sunt cea care i-a dat viata, ci mi-am dat toata silinta sa-i ofer dragoste si bucurie.”.

La fel ca si cazul altor probleme, comunicarea este esentiala atunci cand luati in calcul posibilitatea unei adoptii. In primul rand, partenerii trebuie sa discute despre fricile, temerile, grijile, dorintele si asteptarile lor.

Aceasta prima etapa este extrem de importanta pentru ca doar prin parcurgerea ei pot sa fie rezolvate anumite probleme sau evitate discutii inutile care pot aparea mai tarziu. In cel de-al doilea rand, comunicare cu persoanele apropiate voua, parinti, frati, surori, prieteni este esentiala si ea pentru ca, odata deveniti parinti, veti avea cu siguranta nevoie de sustinere si intelegere din partea celor dragi. Sa nu uitam nici de necesitatea discutiilor cu specialistii care pot clarifica anumite nelamuriri si raspunde intrebarilor care va nelinistesc.

In cele din urma, iti spunem ca adoptia poate reprezenta o solutie salvatoare pentru tine si pentru un copil, indiferent de cauzele care te-au impins spre aceasta procedura. Cu toate acestea, trebuie sa te pregatesti inainte pentru ca doar astfel vei putea merge inainte in momentele grele, lipsite de sperata.

Noi suntem alaturi de tine si iti spunem sa-ti urmezi visul pentru ca nimic nu se compara cu fericirea de a iubi un copil al tau. Ai o poveste de adoptie de impartasit? Scrie-ne pentru ca vei reusi, cu siguranta, sa ajuti pe cineva care are nevoie de un sfat, de speranta sau de o poveste pentru a merge mai departe!

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie