Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

4 sfaturi pentru parintii a caror copil are probleme cu somnul

Stim ca meseria de parinte poate fi deseori obositoare mai ales in cazul in care bebelusul are probleme cu somnul. Trebuie sa stii ca somnul este foarte important pentru dezvoltarea fizica si intelectuala a celui mic, motiv pentru care iti vom prezenta ce recomanda specialistii.

Sfaturi utile pentru parintii a caror copil are probleme cu somnul

1. Gandeste-te ca e o etapa trecatoare

Pentru a putea trece mai usor peste aceasta perioada in care bebelusul nu doreste sa doarma sau se trezeste in mijlocul noptii, iti recomandam sa te gandesti ca este doar o etapa din cresterea copilului si ca va trece doar in cateva luni. Cu toate ca este mai dificila, aceasta faza este unica si contribuie la consolidarea relatiei parinte-copil.

2. Schimba sarcinile cu partenerul

Pentru a te incarca si tu cu energie, roaga-l pe partenerul tau sa te ajute si sa stabiliti o ordine in care fiecare va trebui sa se ridice noaptea pentru a vedea de ce plange ingerasul. Puteti face cu randul astfel incat sa poti dormi linistita si sa te odihnesti pentru urmatoarea zi.

3. Pastreaza-ti calmul

Stim ca o astfel de situatie poate fi extrem de obositoare, insa nu trebuie sa te dai batuta. Aceasta etapa va trece si vei avea parte de nenumarate momente frumoase alaturi de mica ta minune. Un copil este o binecuvantare si tu ar trebui sa privesti aceasta situatie ca o parte din experienta deosebita de a fi mama.

4. Acorda-ti putin timp de relaxare

In urma unor astfel de nopti in care micutul fie nu a vrut sa adorma, fie s-a trezit de mai multe ori plangand, te sfatuim sa rogi partenerul sau o persoana apropiata sa stea cel putin o ora cu cel mic, timp in care sa te poti relaxa dormind, citind o carte, mergand la o plimbare prin parc etc. Pentru a fi calma si linistita este recomandat sa iti acorzi in fiecare zi putin timp pentru placerea personala.

Acestea sunt cateva sfaturi de care ai putea tine cont in cazul in care te afli intr-o astfel de situatie in care micutul are probleme cu somnul. Stim ca poate fi epuizant si obositor, mai ales daca trebuie a doua zi sa te duci la munca, insa aceasta perioada va trece, iar atunci cand prichindelul va creste, ii vei putea povesti despre aceste "peripetii nocturne".

Tu cum te-ai descurcat intr-o astfel de situatie?

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie