Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Dezvoltarea bebelusului – Saptamana 35

Bebelusul in saptamana 35

La aceasta varsta, bebelusul tau pare suficient de mare pentru a petrece timp si cu alti copilasi. Poti incerca sa-l lasi in apropierea altor bebelusi cand sunteti in parc, dar aminteste-ti ca el nu constientizeaza faptul ca ei sunt, la fel ca el, copii.

Pentru el, omuletii care se misca langa el nu sunt altceva decat jucarii care scot sunete si care il amuza, motiv pentru care nu va ezita sa le bage degetelele in ochi, in gurita sau sa-i traga de par. Nu-l certa cand greseste si incearca sa-i explici si sa-i arati cum sa se joace.

Chiar daca acum principala activitate a puiului tau este jocul, atat tu cat si el aveti nevoie de liniste si de relaxare. Chiar daca nu doarme, pune-l pe cel mic langa tine in pat si petreceti jumatate de ora ascultand o muzica relaxanta. Lasa-l pe el sa isi analizeze manutele si piciorusele si tu relaxeaza-te si nu te mai gandi la chiuveta plina de vase din bucatarie.

Mult mai mobil si cu miscari mult mai controlate, puiul tau va incepe sa experimenteze noi lucruri. Daca deja este expert in ceea ce inseamna mersul de-a busilea, in aceasta saptamana poti sa te astepti sa-l vezi cum se ridica si se deplaseaza tinandu-se de mobila.

Daca nu ai facut acest lucru inca, acum este momentul sa te asiguri ca puiul tau nu se poate rani in colturile sau in marginile mobilierului. Piciorusele lui nu sunt inca pregatite in totalitate pentru mers si, din cand in cand, va cadea chiar daca se tine de un anumit obiect, moment in care nu iti doresti sa se raneasca sau sa se loveasca.

Multitudinea de cuvinte pe care le-a auzit de la nastere pana acum reprezinta ceva magic pentru bebelusul tau, iar abilitatea de ale intelege o depaseste cu mult pe cea de a le pronunta. In aceasta perioada vei obseva ca sunetele scoase de puiul tau seamana din ce in ce mai mult cu niste cuvinte si ca el incearca sa iti comunice si in aceasta maniera.

Aminteste-ti ca puiul tau crede ca si cuvintele lui au semnificatie si raspunde-i de fiecare data. Profita de fiecare ocazie in care este langa tine si, chiar daca pregatesti cina, te pregatesti pentru a merge la cumparaturi sau ii calci o camasa partenerului tau, vorbeste-i pentru ca astfel il incurajezi si il stimulezi sa-si dezvolte abilitatea de a vorbi.

Chiar daca esti o mama foarte grijulie, copilasul tau va avea parte de mai multe infectii respiratorii in primii ani de viata. Durerile de gat ale bebelusului sunt extrem de frecvente in primul an de viata si, majoritatea sunt cauzate de virusi, bacterii, alergeni sau alte substante iritante prezente in aer. Multe dintre aceste infectii trec de la sine, dar exista si cazuri in care tratamentul cu antibiotic este necesar.

Dintre acestea, infectia cu streptococ la bebelusi este cea mai frecventa si reprezinta infectia streptococica a faringelui si a amigdalelor, cauzata de bacterii care traiesc in gatul sau in nasul unor persoane. Pentru ca aceasta infectie este contagioasa, trebuie sa fii foarte atenta la persoanele cu care puiul tau intra in contact si sa incerci, pe cat posibil, sa-l protejezi.

In general, acest tip de infectie se manifesta prin inflamarea amigdalelor, dureri de gat care dureaza mai multe zile, frisoane si inflamarea ganglionilor limfatici ai bebelusului de sub maxilarul acestuia.

Mamica in saptamana 35

Acum ca bebelusul tau este atat de mare, abia astepti sa imparti cu el mancarea ta preferata si sa vezi daca aveti aceleasi gusturi. Chiar daca pare pregatit sa incerce mai multe alimente, nu uita sa verifici grila alimentelor e care bebe are voie sa le consume pentru ca exista multe interdictii in ceea ce priveste alimentatia copilului in primul an de viata.

De foarte multe ori, incercarile tale de a mentine casa curata esueaza. Pentru ca bebelusul tau este acum mult mai activ, ajunge sa petreaca timp si in alte locuri decat in patutul de bebe. Uneori vei fi nevoita sa-l hranest altundeva decat in scaunul de masa pentru bebe si dezordinea sau petele de mancare nu vor putea lipsi.

Incearca sa te obisnuisti cu ideea ca un bebelus nu poate sa fie ordonat si ca, oricat de mult ai incerca, nu vei putea mentine casa la fel de curata ca inainte de nastere. Relaxeaza-te si incearca sa nu-ti mai pierzi cumpatul cand, la sfarsitul zilei, casa este din nou dezordonata.

Cand totusi te simti coplesita, cea mai buna solutie este sa iti cobori standardele in ceea ce priveste curatenia. Incearca sa te concentrezi pe o anumita zona sau sa-ti stabilesti prioritati in ceea ce inseamna ordinea si disciplina. In acest sens, organizeaza-ti lucrurile astfel incat sa-ti fie la indemana (poti pastra cateva scutece intr-o cutiuta din sufragerie daca petreci mai mult timp cu bebe acolo) si stabileste, alaturi de partenerul tau, un program si un plan pentru curatenie pe care sa-l respectati amandoi.

Recomandari

Bebelusul tau este deja mult prea mare pentru unele hainute pe care le are. Chiar daca ti-au fost foarte dragi sau daca inca nu a apucat sa poarte multe dintre acestea, impacheteaza-le si fa-i o surpriza unei prietene care are nevoie de ele. Astfel vei avea si tu mai mult spatiu pentru alte hainute noi.

Bebelusul tau poate sa tuseasca in timpul noptii, chiar daca nu este racit sau daca nu are o infectie la gat. Acest lucru inseamna ca trebuie sa te gandesti sa achizitionezi un umidificator pentru bebelusi care va mentine umezeala aerului din camera puiului tau la nivelul potrivit.

Nu renunta la plimbarile cu cel mic si incurajeaza-l pe acesta sa interactioneze cu persoanele noi pentru a reusi sa treaca mai usor peste anxietatea de separare.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie