Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Activitati si trucuri pentru copiii care invata prin ascultare

In cazul in care ai observat faptul ca prichindelul tau este foarte atent cand i se vorbeste si ca in acest mod retine cel mai informatiile primite, este posibil ca dispune de invatare prin ascultare.

Cateva activitati si trucuri prin care poti dezvolta invatarea prin ascultarea

Este important sa discuti cu cel mic de fiecare data cand sunteti impreuna

Povesteste-i despre o stire interesanta pe care ai citit-o in revista ta preferata sau descrie-i o conversatie pe care ai avut-o cu un prieten. Daca mergeti la cumparaturi impreuna, descrie-i obiectele pe care le achizitionezi. Aminteste-ti sa folosesti un ton calm, linistit, sa vorbesti clar si sa repeti cateva cuvinte de mai multe ori.

Obisnuieste-te sa vorbesti cu cel mic atunci cand il implici in treburile casei. De exemplu, poti sa-i spui „Acum separam hainele colorate de hainele albe. Acum tu pui hainele in masina de spalat. Mami masoara detergentul. Tu apesi pe buton.”

Chiar daca cel mic pare ca nu-ti acorda atentie, el absoarbe informatiile transmise de tine si, mai curand decat te astepti, va ajunge sa foloseasca si acele cuvinte pe care i le-ai tot repetat. Nu fii surprins daca il auzi pe cel mic repetand un cuvant pe care l-a auzit de la tine atunci cand se joaca, acest lucru este perfect normal.

Foloseste-te de intrebarile deschise atunci cand il provoci sa vorbeasca

Astfel, in loc sa-l intrebi „Ti-a placut in parc?”, poti sa-i pui o intrebare de tipul „Ce ai facut azi in parc?”. Daca micutul tau nu detaliaza prea mult si are un raspuns scurt, poti sa-i pui mai multe intrebari pentru a-l face sa vorbeasca mai mult. De exemplu: „Cu ce te-ai jucat?”, „De ce ti-a placut sa faci asta?”.

Este important sa-i acorzi celui mic sansa de a descrie, folosindu-se de cuvintele lui, experientele de care a avut parte si sa te arati interesat si entuziasmat chiar daca micutul incepe sa vorbeasca despre altceva. Pentru copiii este important sa fie ascultati si sa se simta ca fiind centrul atentiei atunci cand vorbesc deoarece astfel vor agreea discutiile si vor dori sa repete experienta unei discutii.

Inregistreaza-l pe copil atunci cand iti povesteste sau cand canta

Copiii iubesc sa-si auda vocea si sunt fascinati de modul in care celelalte persoane aud sunetele pe care le scot ei. Pastreaza inregistrarile si, peste ani, veti ajunge sa va bucurati de amintirea primelor povseti sau cantecele.

Reciteste-i povestea lui preferata de cate ori ai ocazia

Copiii nu par a se plictisi de povestile pe care le iubesc. Atunci cand observi ca ii place o anumita carticica sau ca este fericit cand ii citesti o anumita poveste, citeste-i in fiecare seara sau zi. Cand ajungi la momentele importante din poveste, fa o pauza si lasa-l pe el sa completeze. Vei fi surprinsa sa auzi cate cuvinte a retinut micutul tau si el se va bucura atunci cand te va vedea pe tine entuziasmat.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie