Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Cum sa previi un regim alimentar nesanatos al copilului

Pana cand copilul nu va merge la scoala, tu vei putea sa ii supraveghezi regimul alimentar, insa din pacate, incepand cu perioada scolara, copilasul tau va avea posibilitatea de a consuma o serie de alimente nesanatoase care ar putea sa afecteze procesul de crestere. Asadar, iti vom prezenta modul in care il vei putea educa pe cel mic si il vei putea invata ce este un regim alimentar sanatos si de ce nu ar trebui sa consume anumite alimente.

In aceasta perioada creierul micutului tau este precum un burete care doreste sa absoarba cat mai multe informatii. Astfel, daca il vei invata pe prichindel sa refuze alimentele nesanatoase, acesta va respecta aceste reguli de-alungul anilor si nu va ceda tentatilor de la scoala.

Cum il inveti pe cel mic ce este un regim alimentar sanatos

Regimul alimentar din familie

Luand in considerare ca prima modalitate de invatare a copilului este imitarea, este indicat sa te asiguri ca atat tu, cat si restul membrilor familiei respecta regulile unui regim alimentar sanatos si hranitor.

In cazul in care ii vei spune copilului ca mezelurile sunt nesanatoase, dar acesta le va gasi in frigider, copilul se va simti confuz si va dori sa le guste. Din pacate, o multitudine de produse chimicalizate au un gust placut si gustos, motiv pentru care majoritatea populatiei consuma alimente nesanatoase. Asadar, pentru a-l putea invata pe cel mic ce ar trebui sa nu includa in regimul alimentar, te sfatuim sa nu achizitionezi niciodata produse care ar putea dauna organismului.

Prezinta alimentele sanatoase intr-o maniera placuta

O greseala pe care o comit unii parinti este fortarea copilului sa manance alimentele pe care le considera sanatoase, fara sa tina cont de parerea celui mic. Trebuie sa constientizezi ca papilele gustative ale copilasului sunt diferite de cele ale unui adult, motiv pentru care prichindelul tau va percepe in mod diferit legumele sau fructele pe care decizi sa le incluzi in regimul sau.

De asemenea, modul in care ii sunt prezentate produsele poate determina acceptul sau refuzul din partea copilasului si de aceea te sfatuim ca inainte de a include un anumit aliment, sa i-l arati copilasului si sa ii explici modul in care actioneaza asupra organismului. De exemplu, pentru a-l determina sa manance spanac, ii poti arata modul in care se dezvolta muschii lui Popeye atunci cand consuma aceasta leguma.

Nu gati cu grasime multa

In cazul in care il vei obisnui pe copilas cu retete culinare care presupun consumul de grasime, acesta va simti mereu nevoia de a consuma astfel de alimente. Pe de alta parte, daca in primii ani de viata ii vei prepara salate si alte feluri de mancare mai usoare si sanatoase, organismul copilului va respinge in mod instinctiv acele produse uleioase sau a caror compozitie contine grasime.

Explica pe intelesul copilului

In cazul in care vei incearca sa ii explici copilului de ce nu ar trebui sa consume anumite alimente, folosind un limbaj sofisticat sau tehnic (de exemplu: daca mananci mezeluri ai putea sa te confrunti cu o afectiune cardio-vasculara sau cu o problema a sistemuuil digestiv), cu siguranta puiul tau nu va intelege semnificatia argumentelor tale. In schimb, daca ii vei spune ca nu ar trebui sa manance cartofi prajiti pentru ca nu va avea energie sa se joace in parc este posibil ca cel mic sa perceapa mesajul in mod corespunzator.

Daca mica ta minune sufera de intoleranta alimentara (ex: intoleranta la lactoza), este foarte important modul in care il inveti pe copil sa nu consume produse pe baza de lapte. Poti sa ii explici simptomele care pot aparea dupa ce a mancat lactate ca de exmplu: dureri de burta, stare de greata, roseata, umflarea limbii, etc.

Invata-l pe copil sa spuna "nu" alimentelor nesanatoase

Din pacate, la gradinita, copilasul tau va putea fi tentat sa guste o serie de alimente nesanatoase pe care ceilalti copilasi le consuma. Pentru a evita o astfel de situatie neplacuta, te sfatuim sa discuti cu educatoarea pentru a-l urmari si de a-i explica ori de cate ori este nevoie de ce nu ar trebui sa consume astfel de produse.

De asemenea, te sfatuim sa il inveti pe cel mic sa nu accepte sa manance alimente pe care le primeste de la copilasi deoarece ele pot dauna organismului. Micutul va trebui sa invete sa refuze in mod politicos oferta oricarei persoane care ii ofera un nou produs pe care nu l-a gustat si pe care tu sau partenerul tau nu l-ai aprobat. Avand acest obicei, vei putea preveni ca pe viitor copilasul tau sa fie tentat sa accepte o tigara, o bautura cu substante narcotice sau chiar droguri.

Este important sa intelegi ca actionand inca din perioada copilariei, vei putea sa formezi comportamentul copilului si vei putea evita aparitia unor situatii neplacute si mai dificile. Prin intermediul unui regim alimentar al copilului, vei putea sa asiguri dezvoltarea sa fizica si psihica, motiv pentru care te sfatuim sa nu te lasi tentata sa apelezi la produse semipreparate sau la alimente care desi sunt gustoase, pot afecta buna functionalitate a organismului

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie