Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Cum pastram ierburile aromatice proaspete

Inca din Antichitate, popoare vechi precum egiptenii, romanii si grecii au invatat sa profite de ceea ce le oferea natura si anume plante cu proprietati deosebite. In acea perioada bolile si afectiunile erau tratate cu ajutorul medicinei naturiste, care se baza doar pe diverse plante care reprezentau o sursa bogata de nutrienti si care contineau substante tamaduitoare. Asfel, ierburile aromatice au fost folosite si cultivare de-a lungul timpului initial pentru mentinerea organismului in conditii optime, iar apoi pentru prepararea diferitelor retete culinare.

Cercetarile recente au demonstrat faptul ca aceste ierburi aromatice contin substante care contribuie la prevenirea aparitiei bolilor si la buna functionare a tuturor proceselor interne. De asemenea, acestea au avantajul de a oferi un gust aromat si placut mancarii, motiv pentru care noi iti vom prezenta care sunt cele mai benefice ierburi aromate.

Totusi, trebuie sa stii ca pentru a-si pastra proprietaile deosebite, aceste plante trebuie pastrate respectand anumite conditii care nu ar trebui sa fie greu de urmat.

Cum pastram ierburile aromatice proaspete

Temperatura

Acest aspect este extrem de important deoarece ierburile aromatice, precum si majoritatea alimentelor nu ar trebui sa fie pastrate la o temperatura ridicata. De aceea este indicat sa pastrezi ierburile aromatice in frigider sau intr-un recipient, la un loc racoros.

Departe de razele solare

Precum am afirmat si anterior, ierburile aromate nu ar trebui sa fie pastrate la temperaturi ridicate si de aceea este recomandat sa le tii departe de razele solare care le pot incalzi si usca.

Recipient inchis ermetic

Nutritionistii considera ca pentru a pastra ierburile aromate proaspete este indicat sa le introducem in recipiente de sticla (nu plastic) si sa le pastram in frigider. Este important ca pentru pastrarea proprietatilor, planta sa nu intre in contact cu alte substante sau alte alimente.

Congelarea

Acesta este o modalitate pe care unii specialisti au decis sa o abordeze deoarece se pare ca in acest mod ierburile aromate isi pastreaza gustul, proprietatile pentru o perioada mai lunga de timp. Asadar, iti vom prezenta pasii pe care ar trebui sa ii urmezi in vederea pastrarii ierburilor prin congelare.

- alege ierburile aromatice proaspete (a caror frunze au un aspect sanatos)

- poti alege sa toci aceste ierburi sau sa le pastrezi intregi, insa in acest caz va trebui sa indoi unele ramurele si frunzele sa le presezi usor.

- ai nevoie de o cutie de congelat cuburi pe care sa o speli foarte bine si sa o usuci astfel incat sa fie curata

- apoi introduci in acele spatii pentru cuburi diverse ierburi aromatice (nu trebuie sa introduci in acelasi cub 2 sau mai multe ieburi de specii diferite)

- aseaza-le intr-o ordine pe care sa o retii cu usurinta

- odata introduse in fiecare forma, toarna incet ulei de masline extravirgin astfel incat sa nu depaseasca marginile formei de cub

- inveleste formele cu ierburile aromate cu o folie alimentara si introdu-o la congelator

- a doua zi poti scoate aceste cuburi si sa le intoduci in diverse pungi mai mici pe care sa le pastrezi in frigider (ierburile aromate trebuie introduse in pungi diferite pentru a-si pastra aroma si proprietatile)

Asadar, precum ai putut observa, exista cateva trucuri la care ai putea apela pentru a mentine proprietatile terapeutice ale ierburilor aromate. Este important sa respecti aspectele anterior mentionate deoarece acestea te vor ajuta sa pastrezi aroma acestor condimente, care ofera un gust deosebit mancarii.

Tu ce ierburi aromate folosesti de obicei?

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie