Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Chiftelute cu somon

Somonul se condimenteaza cu sare pe ambele parti. Intr-o tigaie, pune uleiul de cocos la foc mediu. Cand uleiul este incins, pune somonul in tigaie si las-l aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, cat sa se rumeneasca. Somonul este pregatit in momentul in care se poate sfarama usor. Scoate somonul din tigaie si lasa-l sa se odihneasca pe o farfurie.

Folosind un robot de bucatarie, marunteste ceapa, usturoiul, ardeiul, telina si patrunjelul. Pune-le apoi in tigaie pentru a le cali (daca nu ti-a mai ramas suficient ulei, poti sa mai adaugi o lingurita). Asezoneaza-le cu un praf de sare, piper si rozmarin si lasa-le sa se gateasca la foc mediu timp de 10-12 minute, pana cand devin moi. Ia apoi tigaia de pe foc si lasa legumele sa se raceasca, pana cand ajung la temperatura camerei.

Sfarma somonul (fie cu mana, fie cu ajutorul unei furculite) intr-un bol mare. Adauga peste el pesmetul, mustarul si iaurtul. Intr-un bol separat, bate bine oul si albusurile si adauga-le apoi peste somon. Amesteca bine, dupa care adauga legumele. Daca mai este nevoie, poti sa mai adaugi putina sare. Amesteca apoi pana cand obtii un amestec omogen.

Acopera bolul cu folie alimentara (de aluminiu sau de plastic) si pune-l sa se odihneasca la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp pregateste-ti o tava in care sa pui hartie de copt si incalzeste cuptorul la 200 grade C.

Dupa cele 30 de minute scoate bolul din frigider si formeaza chiftelute pe care aseaza-le apoi frumos in tava. Coace chiftelutele timp de 10-12 minute pe fiecare parte, pana cand ajung la o culoare auriu inchis.

Chiftelutele se servesc cu sos de coriandru sau cu sos de avocado.

Pofta buna!

 

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie