Inainte de toate, incalzeste cuptorul la 250 grade C. Pune intr-o tava pentru chec sau pentru paine hartie de copt. Asigura-te ca acoperi cu hartie si marginile tavii si ca hartia depaseste tava in exterior.
Dovleacul trebuie razalit si pus la calit intr-o oala pana cand elimina sucul. Apoi lasa-l sa se raceasca si scurge-l bine de suc inainte de a-l folosi.
Pune intr-un bol toate tipurile de faina, amidonul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, condimentele si zaharul. Amesteca bine.
Apoi bate ouale si adauga peste acestea uleiul. Amesteca bine si pune-le impreuna cu dovleacul peste faina. Amesteca totul bine si la final adauga alunele maruntite. Amesteca din nou, pentru a te asigura ca ai obtinut un amestec omogen.
Pune amestecul obtinut in oala si lasa-l sa se odihneasca, la temperatura camerei, pentru 5-6 minute. Apoi pune tava in cuptor si las-o acolo pentru 15 minute. Dupa aceea, poti scadea temperatura la 200 grade C. Coace checul pentru alte 45-55 de minute, pana cand observi ca stratul superior este asezat si rumenit.
Scoate tava din cuptor, lasa checul sa se raceasca si apoi taie-l. Checul se serveste cu ceai sau cu o cana de ciocolata calda.
Pofta buna!