Incalzeste cuptorul la 250 grade C inainte de toate.
Daca nu folosesti fasole din conserva sau borcan, pune-o la fiert in apa cu putina sare.
Spala bine vinetele si taie-le cubulete. Curata apoi ceapa si usturoiul si marunteste-le. Spala patrunjelul si taie-l.
Pune intr-o tigaie 1/2 lingura ulei de cocos si pune-o pe aragaz, la foc mediu. Cand s-a incalzit, pune cubuletele de vinete si adauga 1/4 canaapa. Asezoneaza cu sare si piper si gateste-le pentru 10-15 minute. Pune apoi vinetele calite in robotul de bucatarie.
In tigaia in care ai pregatit vinetele, pune 1/2 lingura ulei de cocos si adauga ceapa, apoi usturoiul si caleste-le pentru 2-3 minute. Pune-le apoi peste vinete si adauga fasolea, pesmetul si patrunjelul. Mixeaza bine, pana cand ai obtinut o compozitie omogena. Adauga sare si piper daca mai este nevoie.
Unge o tava cu putin ulei de cocos sau tapeteaza-o cu hartie de copi si, folosind o lingura, formeaza chiftelutele pe care urmeaza sa le pui in tava.
Baga apoi tava la cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand s-au rumenit putin si te imbata cu aroma lor.
Pofta mare!