Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Cele mai frecvente stari emotionale ale gravidei

Datorita dereglarilor hormonale, majoritatea gravidelor trec pe parcursul celor 9 luni de sarcina printr-o serie de emotii si stari noi. In continuare iti vom prezenta care sunt cele mai frecvente astfel de stari emotionale pentru a putea fi pregatita.

 

Cele mai frecvente stari emotionale ale gravidei

 

Stare de euforie

In momentul aflarii vestii ca urmeaza sa vina pe lume micutul sau micuta ta, este posibil sa simti o stare de entuziasm combinat cu euforie. Unele femei izbucnesc in ras, in timp ce altele plang de bucurie, fiecare reactionand intr-un anumit fel.

Starea de apatie sau letargie

Aceasta apare deobcei in primul trimestru de sarcina, atunci cand observi primele modificari fizice ale corpului. Aspectul fizic este foarte important pentru majoritatea femeilor motiv pentru care odata cu cresterea in greutate, este posibil sa treci printr-o stare de apatie sau letargie.

Frustrarea si scadere increderii de sine

In momentul in care vei observa ca nu mai poti defasura aceleasi activitati zilnice datorita noii tale greutati, este posibil sa te simti frustrata sau chiar inutila. Aceasta stare poate trece cu ajutorul celor apropiati tie, care ar trebui sa te sprijine si sa te incurajeze.

Stare de dependenta psihologica fata de partener

Aceasta stare apare in general in ultimul trimestru de sarcina, atunci cand observi ca ai nevoie de ajutor pentru desfasurarea mai multor activitati. De asemenea, cum momentul nasterii copilului se apropie este posibil sa te simti agitata si neajutarata, ceea ce determina multe femei sa creeze o stare de dependenta fata de partener. Este recomandat sa ai o relatie stransa cu partenerul tau, insa o astfel de stare dusa la extreme poate deteriora relatia. Incearca sa apelezi si la persoanele apropiate, vorbindu-le deschis si rugandu-le sa te incurajeze.

Starea de stres continuu

Si aceasta stare apare deobiei in ultima perioada a sarcinii, atunci cand viitoarea mamica incepe sa isi puna intrebari privind nasterea, durerile travaliului, starea copilului la nastere etc. In acest caz iti recomandam sa programezi un consult la medicul tau, in urma caruia sa primesti toate informatiile care te intereseaza si care ar putea sa iti ofere un confort pshic.

Stare de plans

In mai multe cazuri s-au inregistrat astfel de stari in care gravida plange aparent fara a avea un motiv. Totusi acest lucru se explica prin modificarile hormonale pe care le sufera corpul tau. Asadar, daca simti nevoia sa plangi nu te teme sa te descarci. Este adevarat ca unii barbati nu inteleg acest simptom al sarcinii, insa tu trebuie sa incerci sa discuti deschis cu el si sa ii impartasesti sentimentele si emotiile prin care treci.

Insomnia

Din cauza contractiilor sau a emotiilor privind momentul nasterii este posibil sa nu poti dormi noaptea. Pentru insomnii exista anumite ceaiuri la care ai putea apela, insa este important sa verifici ce tip de ceai poti consuma in timpul sarcinii fara a avea efecte nedorite asupra dezvoltarii bebelusului tau.

Indiferent de starile prin care vei trece in perioada sarcinii, important este sa nu uiti ca aceasta este o perioada frumoasa, unica, ce va fi incheiata cu venirea micutului tau pe lume.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie