Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Partenera mea nu doreste sa reinceapa viata sexuala dupa nastere

Trebuie sa constientizezi faptul ca recenta mamica a trecut prin momente dificile si dureroase si de aceea este posibil sa nu fie foarte deschisa spre propunerile tale. Una dintre cele mai delicate perioada care ar putea sa va afecteze este chiar aceasta in care timp de cateva saptamani, partenera ta va fi foarte preocupata de nou nascut, neglijandu-te pe tine si uitand de dorintele tale. Pentru a putea mentine o relatie armonioasa iti vom oferi cateva sfaturi.

Ai rabdare

Primul pas pe care ar trebui sa il faci in ceea ce priveste relatia de cuplu este sa actionezi cu rabdare si intelegere, astfel incat partenera ta sa nu se simta presata. Uneori, unele femei nu doresc sa reinceapa viata sexuala dupa nastere datorita faptului ca partenerul lor insista prea mult si nu poate intelege faptul ca recenta mamica trebuie sa se refaca din punct de vedere fizic si psihic. De aceea, noi te sfatuim sa ii arati partenerei tale ca esti rabdator si ii intelegi nevoile.

Imparte sarcinile si responsabilitatile

Rolul de mamica poate fi extrem de epuizant, mai ales in aceasta perioada imediat dupa nastere, cand femeia trebuie sa faca fata dezechilibrelor hormonale, noilor sarcini, starilor emotionale euforice si transformarilor fizice. Sunt o serie de factori de stres care ar putea sa o determine sa amane acest moment de intimitate, motiv pentru care noi te sfatuim sa incerci sa o ajuti reducand timpul in care trebuie sa lucreze. Asadar, preia anumite responsabilitati si sarcini si lasa-i un timp pentru ingrijirea personala.

Respecta perioada recomandata de medic

In timpul travaliului, respectiv in timpul sarcinii, partenera ta a trecut prin momente dificile si dureroase, motiv pentru care va avea nevoie de timp pentru refacere fizica si psihica. Din punct de vedere medical, muschii perineului si a vaginului trebuie sa se refaca in urma nasterii, iar in cazul in care s-a apelat la o interventie chirurgicala (nastere prin cezariana) va trebui sa astepti sa se refaca acea mica incizie. In general, se considera ca dupa 6 saptamani de la nastere, femeia ar trebui sa fie refacuta din punct de vedere medical, insa perioada de recuperare depinde de fiecare organism.

Demonstreaza-i dragostea ta

Din cauza dezechilibrelor hormonale, partenera ta va fi mai sensibila si de aceea este important sa ii intelegi emotiile si sa ii arati ori de cate ori ai ocazia cat de mult o iubesti. Vei putea observa ca realizand mici gesturi de afectiune, partenera ta se va simti mai bine din punct de vedere emotional si isi va dori sa reinceapa viata sexuala.

Ofera-i incredere

Un motiv pentru care recenta mamica sa evite momentele de intimitate este nesiguranta. Trebuie sa intelegi ca in timpul sarcinii aceasta a trecut prin schimbari fizice, care ar putea sa o nemultumeasca si sa o determine sa aiba un grad scazut de autostima. De aceea noi te sfatuim sa ii spui de fiecare data ca este la fel de frumoasa si ca maternitatea i-a priit, determinand o luminozitate aparte. Trebuie sa ii arati ca o apreciezi si o consideri la fel de atragatoare, indiferent de transformarile fizice prin care a trecut.

Creeaza momente intime

Copilul are nevoie de atentie permanenta, mai ale in primele luni de viata. De aceea este posibil ca partenera ta sa amane momentele intime pentru a-l veghea pe cel mic si pentru a fi disponibila in orice moment. Totusi, poti sa rogi bunicii sau alte rude apropiate sa stea cu cel mic, timp in care voi doi sa va puteti acorda momente de tandrete si intimitate. Stiind ca cel mic este in grija unei persoane de incredere, partenera ta se va putea simti mai relaxata din punct de vedere pshic.

Nu ii judeca reactiile

Atat sarcina, cat si nasterea reprezinta momente mai dificile care pot afecta mamica din punct de vedere emotional si de aceea este posibil ca aceasta sa reaca prin diverse stari, asciland de la o extrema la alta (de la stare de euforie la plans). In astfel de situatii trebuie sa constientizezi importanta sprijinului tau moral si cat de mult conteaza ajutorul tau pentru ea. Asadar, daca observi ca partenera ta plange, nu o judeca si nici nu o intreba de ce plange, ci mai degraba imbratiseaz-o si spune-i ca ii esti alaturi si ca se poate baza pe tine.

Trebuie sa intelegi ca faptul ca recenta mamica evita momentele intime nu este din cauza fptului ca dragostea sa fata de tine a incetat sau pentru ca nu se mai simtre atrasa de tine, ci din cauza presiunilor noului rol de parinte. Ea va incerca sa faca fata tuturor sarcinilor si transformarilor fizice si psihice, motiv pentru care apetitul sexual ar putea fi scazut.

De asemenea, trebuie sa iei in considerare si faptul ca partenera ta are nevoie pentru a se reface din punct de vedere fizic si emotional. Totusi, cu rabdare si iubire vei putea observa ca relatia de cuplu se va consolida si veti putea reveni la momentele voastre intime.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie