Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Camera bebe - culoare si simbol

Venirea pe lume a unui copil necesita foarte multa atentie si pregatire. Achizitionarea diferitelor articole pentru bebe precum si amenajarea camerei in care va sta bebelusului sunt doar cateva din activitatile care o sa va umple timpul inainte de sosirea micutului. In cazul in care ai nevoie de cateva idei pentru aranjarea camera bebe in acest articol gasesti sfaturi legate de culori, articole si alte lucuri necesare in incaperea unde va sta bebe.

Culoarea camerei

In primul rand trebuie sa iei in calcul spatiul camerei. Este de preferat sa nu ticsesti camera cu mobila pentru bebelusiĀ  sau lucruri inutile pentru ca este recomandat ca incaperea in care doarme bebe sa fie aerisita si luminoasa.

Atunci cand vrei sa alegi culoarea camerei primul factor de care trebuie sa ti cont este sexul copilului, in cazul in care sti acest aspect. Psihologii recomanda, in ambele cazuri, culori deschise si vesele care sa lumineze camera. Tot acestia afirma ca fiecare culoare are o semnificatie.

wpid-dormitorio-verde-para-bebe-quartodebebeVerde

Liniste, relaxare, satisfactie, echilibru, pace interioara, si calm. Asa poate fi "descrisa" pe scurt , de catre psihologi, culoarea verde. Aceasta culoare este recomandata si pentru fetite si pentru baieti dar mai ales pentru copilasii extrem de nervosi sau agitati deoare ce aceasta culoare are rolul de a calma si linistii copilul. Puteti sa zugraviti peretii pe culoarea verde iar mobila din camera copilului sa fie alba sau crem. Un patut bebe recomandat la acest tip de camera este Patut transformabil Dream de la Bertoni.

camera_bebe_albastra

 

Albastru

Apa, cerul, linistea si libertatea. La aceste lucruri ne gandim cand spunem albastru! Desi este considerata o culoare pentru baieti, multe mamici de fetite au adoptat o nuanta de albastru pentru a oferii liniste camerei copilului. Lumina data de soare, pe peretii de culoare albastra, ofera o senzatie de relaxare si liniste. Totusi aveti grija ce nuanta de albastru vreti sa folositi si in ce masura vreti sa o combinati cu mobila copilului.

In cazul in care nu doriti o camera albastra dar va surade ideea de liniste si relaxare, psihologii va recomanda sa vopsiti numai un colt sau un perete in aceasta nuanta, de preferabil peretele care beneficiaza de soare pe durata intregii zile.

Si in cazul unei camera albastre puteti sa optati pentru un patut din lemn de culoare alba, crem sau chiar maron. Un exemplu poate fi Patut Jungle de la Klups.

 

camera-bebe-secret-rose1Roz

Ei bine atunci cand spunem roz ne gandim automat la fetite. Fara doar si poate culoarea roz este adresata micutelor printese. Rozul o culoare foarte vesela si jucausa si caracterizeaza poate cel mai bine bucuria din camera unui copilas. Ca efect psihologic, culoarea roz aduce o nota de veselie si luminozitate in camera copilului. Totusi nu exagerati cu articolele roz din camera, nu vrem sa arate ca si cum ar fi explodat aceasta culoare. Cel mai bine este sa combinati aceasta culoare, pentru a o scoate in evidenta cu un patut bebe de culoare inchisa.

 

mobila-copii-portocaliePortocaliu

Nuante ale culorii portocaliu se gasesc in majoritatea caselor pentru ca, potrivit psihologilor, aceasta culoareĀ  inspira bucurie, entuziasm, optimism. Este o culoare ce incalzeste incaperea si perpetua razele soarelui, chiar si in anotimpul rece cand soarele nu este atat de puternic.

Este de recomandat sa va jucati cu aceasta culoare pe peretii camerei. Incercati sa nu zugraviti toti peretii in portocaliu ci sa adaugati si un contras ( poate o nuanta de galben). Astfel riscati ca portocaliul sa devina obositor, mai ales cand este soare puternic.

Indiferent de culoarea pe care o alegeti pentru camera puiului trebuie sa tineti cont de faptul ca cel mic isi va petrece majoritatea timpului in aceasta incapera. Este foarte important ca micutul sa se simta in largul lui, intr-o camera vesela si nu foarte incarcata.

 

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie