Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Sarcina - schimbarile organismului

Atunci cand esti insarcinata, organismul tau intra intr-o serie importanta de schimbari pe care o sa le poti observa zi de zi. Trebuie sa sti ca toate aceste aspecte sunt normale si majoritatea femeilor insarcinate se confrunta cu ele pe perioada sarcinii.

 

Respiratia ingreunata

Printre primele schimbari sesizabile, in perioada de sarcina, este respiratia ingreunata. Pe parcursul dezvoltarii sarcinii se instaleaza tulburarile cardiace - palpitatiile. Tulburarile respiratorii dispar in ultimele saptamani ale sarcinii, acesta fiind un semn ca sarcina se apropie de termen.

Acest lucru se intampla pentru ca in perioada sarcinii inima ta este suprasolicitata de aceea ea este nevoita sa pompeze o canitate mai mare de sange pentru a mentine nivelul optim de oxigen necesar organismului tau. O functie in plus pe care inima o exercita este data de circulatia placentara prin care sangele ajunge in celulele fetale impreuna cu oxigenul si substantele nutritive necesare.

Cresterea sanilor

Femeile care sunt la prima sarcina vor observa cu usurinta modificarea considerabila a marimii bustului. In timpul sarcinii, cantitatea de estrogen si progesteron din organism creste iar sanii isi maresc volumul. Cresterea glandelor mamare este mai pronuntata in primul trimestru de sarcina, insa acest lucru se poate extinde pe toata perioada celor 9 luni de sarcina. De aceste modificari nu scapa nici o femeie gravida, insa la unele gravide cresterea sanilor poate fi mai pronuntata decat la altele.

Cresterea in greutatea corporala

Ei bine atunci cand esti insarcinata este normal sa mai pui pe tine cateva kilograme, mai ales ca porti in pantece  un bebe. Daca in primele 3 luni de sarcina, cresterea in greutate este moderata,  incepand cu luna a sasea acest proces se accelereaza. In medie poti lua intre 1,5 si 2 kg pe luna, iar la sfarsitul sarcinii poti acumula intre 11 si 13 kg mai mult decat inainte de sarcina.Poarta mereu haine lejere , mai ales dupa ce nasti, preferabil haine gravide.

Pentru a nu depasi nivelul normal de crestere in greutate este foarte important sa mantii o alimentatie echilibrata si sanatoase. Nu te infometa! Tine minte ca acum mananci pentru doua persoane si daca nu mananci il  privezi pe cel mic de nutrientii de care are nevoie pentru o buna dezvoltare.

Modificari la nivelul pielii

Si pielea prezinta anumite schimbari in perioada sarcinii.Vei observa diferente la nivelul texturii si culorii pielii tale si anume hiperpigmentarea aripilor nasului si pometilor. Nu trebuie sa te  ingrijorezi, acest fenomen este normal, iar cu putin machiaj poti rezolva situatia. Dupa nastere petele vor disparea. Tenul unei femei insarcinate este mai imbujorat, acest lucru este cauzat de cresterea fluxului sanguin, precum si de schimbarile hormonale.Foloseste mereu cosmetice de cea mai buna calitate pentru pielea ta , noi iti recomandam cosmetice bio pentru mami.

Urinari frecvente

Nu este o noutate faptul ca o femeie gravida va merge mult mai des la baie. Acest lucru este absolut normal si nu trebuie sa te ingrijoreze. Pe masura ce uterul se dezvolta si bebe creste, se pune o presiune asupra vezicii urinare. Si activitatea rinichilor este mai crescuta in perioada unei sarcinii pentru ca trebuie sa dea afara din organim toate toxinele.

Renunta la cafea si ceai deoarece acestea au efect diuretic. Ai grija sa bei in schimb sucuri de fructe, lapte si apa.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie