Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Somnul lui bebe - importanta si necesitate

Somnul sugarilor are un tipar mai putin obisnuit fata de somnul adultilor. Daca noi, ca adulti, avem nevoie de opt ore de somn pe noapte, fara intrerupere,  ei bine atunci atunci nu e de mirare ca bebele tau poate dormi intre douasprezece si douazeci de ore pe zi.

 

Pe masura ce bebe creste, are nevoie de tot mai mult somn, iar pana la varsta de sase luni, bebe trebuie alaptat de 2-3 ori pe noapte. Este foarte important ca in primele trei luni sa respectam orele de somn ale sugarului pentru ca micutul este sensibil si are nevoie de liniste si somn. Bebe nu poate sa faca  diferenta intre somnul de zi si cel de noapte pana la varsta de trei- patru luni de viata. Astfel, de cele mai multe ori, somnul lui bebe depinde de programul de somn al parintilor sau este apropiat de acesta.

Trebuie sa sti ca orele de somn ale sugarului depinde de la un copil la altul iar varsta este un factor care influenteaza programul de somn. Astfel  sugarii cu varsta de pana la 7 saptamani  dorm intre 16 si 20 de ore pe zi, in reprize de doua- trei ore. Pe masura ce creste, bebe doarme mai putin,  varsta 1-3 luni ii aduce lui bebe un somn de maxim 16 ore: opt ore ziua si opt ore noaptea. Pe masura ce creste, ajuns la varsta de 3-6 luni  creste si  perioada de somn pe timpul noptii pana la zece ore, iar ziua va dormi chiar si cinci ore.

Pe masura ce orele de somn din timpul zilei scad, cele din timpul noptii cresc iar bebe se va trezi din ce in ce mai rar. Totusi nu trebuie sa uitam ca fiecare copil este diferit si fiecare are un stil si program propiu de somn. Tu poti doar sa il ajuti sa isi formeze orele de somn necesare pentru o buna crestere si dezvoltare.

Un patut bebe bun si o saltea patut confortabila pentru bebele tau sunt cele doua articole pe care trebuie sa le achizitionati inainte ca bebe sa se nasca. Este extrem de important ca cel mic sa aiba un pat bebe si sa se poate odihni fara sa fie deranjat.

 

 

 

 

 

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie