Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Somnul bebelusului - de la nastere la 3 luni

Daca esti proaspata mamica, cu siguranta esti extrem de ingrijorata pentru fiecare miscare pe care minunea ta o face. In prima saptamana a bebelusului acasa, majoritatea mamicilor sunt de-a dreptul coplesite de ghemotocul care le-a schimbat viata si fiecare sunet scos de acesta le face inima sa tresara. Stim, sa fii mamica nu este la fel ca in visele si planurile pe care ti le faceai in timp ce puiul se dezvolta la tine in burtica, dar nu va fi nevoie sa treaca mult timp pentru ca tu sa te obisnuiesti cu noua ta meserie.

Somnul bebelusului de la nastere la 3 luni

Nou-nascutii isi petrec majoritatea timpului dormind (aproximativ 16-17 ore pe zi). Din nefericire insa, majoritatea bebelusilor nu dorm mai mult de 2-4 ore o data, indiferent daca este ziua sau noapte, in primele lor saptamani de viata.

Rezultatul? Multe ore de somn pentru puiul tau si un program deloc fix si deloc odihnitor din toate punctele de vedere pentru tine, deoarece sarcina ta este sa raspunzi nevoilor puiului, indiferent de ora si sa-l linistesti atunci cand se trezeste plangand. Trebuie sa recunosti insa faptul ca te topesti de fiecare data cand il auzi sau cand il alaptezi si ca, in acele momente, uiti ca te-ai trezit in toiul noptii.

Dupa cum ai observat deja, ciclurile de somn ale bebelusilor sunt mult mai scurte decat ale adultilor. Somnul nou-nascutilor este, in mare parte, somn cu miscari oculare rapide (REM), considerat ca fiind extrem de important pentru dezvoltarea armonioasa a bebelusului. In timpul acestui tip de somn, apar visele, corpul devine imobil, dar il poti ajuta folosind un sistem de infasat, respiratia si bataile inimii sunt neregulate. Din aceasta cauza majoritatea mamicilor simt nevoia de a verifica, de nenumarate ori, daca bebelusul este in regula atunci cand doarme.

Set 3 sisteme de infasat reglabil

Somnul REM este extrem de important pentru dezvoltarea cerebrala si contribuie la maturarea cortexului si a sistemului oculomotor prin faptul ca ajuta la dezvoltarea circuitelor neuronale. Somnul REM este un somn mult mai usor decat somnul NREM (somnul fara miscari oculare rapide) de care puiutii vor avea parte atunci cand vor mai creste si mult mai usor de intrerupt, lucru pe care l-ai observat cu siguranta si tu. Chiar daca aceasta faza in care puiul doarme si se trezeste foarte des pare interminabila, in special daca esti ai acumulat oboseala, ea nu va dura la nesfarsit, deci mai rezista putin.

Incepand cu saptamana 6 de viata, majoritatea bebelusilor incep sa doarma mai mult in timpul noptii. Sesiunile de somn din timpul zilei nu vor disparea, dar ele vor fi mai scurte decat cele din timpul noptii, momente in care vei putea si tu sa te odihnesti. La aceasta varsta bebelusii continua sa aiba parte de sesiuni mai scurte de somn REM, dar, treptat, acestea vor fi inlocuite de sesiunile de somn NREM mai lungi. Nu te astepta insa ca puiul sa te lase sa dormi pentru o noapte intreaga, acest lucru se va intampla mult mai tarziu.

Carusel muzical cu proiector si senzor de sunet

Unii copilasi reusesc sa doarma mai mult in timpul noptii chiar de prin saptamana a 6-a de viata, pe cand altii nu reusesc sa doarma neintrerupt nici dupa luna a 7-a.

Asadar, precum ai putut observa, somnul este foarte important in aceasta perioada. Acesta va contribui atat la dezvoltarea intelectuala a copilului, cat si la dezvoltarea fizica a acestuia. Nu te ingrijora daca mica ta minune isi petrece o mare parte a zilei dormind, in acest mod organismul prinde puteri, iar cu timpul vei descoperi diverse tehnici prin care sa il ajuti pe bebe sa adoarma.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie