Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

7 beneficii necunoscute ale ceaiului

Inainte de a apela la un tratament alopat pentru vindecarea anumitor afectiuni, te sfatuim sa incerci sa prepari un ceai care poate avea o serie de efecte benefice. Nutritionistii si medicii au confirmat faptul ca ceaiurile preparate din plante pot contribui la buna functionare a organismului si de aceea sunt recomandate.

Se considera ca ceaiul a fost descoperit de catre Imparatul Chinei, iar de atunci a fost adoptat de toate culturile si tarile din lume. Consumul acestui lichid a devenit apoi un adevarat ritual, care poate simboliza pace, respect, intelegere etc. Pentru ca stim cat de important este pentru tine sa fii un parinte documentat, iti vom prezenta care sunt beneficiile ceaiului asupra organismului.

Intareste sistemul imunitar

Ceaiul este obtinut din plante, care contin o serie de vitamine si substante care contribuie la buna functionare a organismului. Prin consumul acestui lichid bogat in antioxidanti, sistemul imunitar se intareste, iar riscul contactarii bacteriilor sau infectiilor scade. Din aceasta cauza este recomandat sa ii dau copilasului sa consume ceai in special in perioada rece, cand gripa si raceala sunt contactate usor.

Combate anumite boli

De-a lungul anilor s-au desfasurat diverse cercetari medicale care au incercat sa utilizeze calitatile ceaiului pentru a trata diverse boli sau afectiuni. Aceste studii au demonstrat ca datorita proprietatilor sale terapeutice, ceaiul poate combate diverse afectiuni precum probleme digestive, simptomele racelii (tuse, nas infundat, raguseala etc). Ceaiul este bogat in nutrienti care actioneaza asupra organismului, ajutandu-l in lupta cu bacteriile, virusii sau infectiile. De asemenea, unii cercetatori incearca sa demonstreze ca anumite ceaiuri, preparate din plante speciale, pot combate boli cumplite precum cancerul.

Imbunatateste functiile creierului

Datorita faptului ca ceaiul este bogat in aminoacizi, functiile creierului pot fi imbunatatite. In acest sens, s-a demonstrat faptul ca ceaiul creste capacitatea de relaxare, imbunateste memoria si ajuta procesul de gandire. De aceea unii considera ca inainte de a incheia afaceri este indicat sa se bea o cana de ceai fierbinte.

Hidrateaza organismul

Luand in considerare faptul ca ceaiul este un lichid, acesta contribuie la procesul de hidratare a organismului. Aproximativ 75% din corpul nostru este constituit din apa si de aceea este indicat sa consumi cel putin 2 L de apa pe zi.

Contribuie la formarea structurii osoase

In perioada copilariei, corpul copilului tau se va afla in plina dezvoltare si de aceea este important sa ii oferi sursele de nutrienti necesari. In acest sens, un studiu realizat de American Journal of Clinical Nutrition a demonstrat faptul ca persoanele care consuma ceai au o densitatea minerala osoasa mai ridicata decat persoanele care nu obisnuiesc sa apeleze la acest remediu naturist.

Relaxeaza organismul

Datorita proprietatilor sale deosebite, ceaiul poate relaxa muschii corpului, fiind indicat in cazul insomniilor sau a hiperactivitatii. Totusi, trebuie sa stii ca sunt mai multe tipuri de ceai, iar unele pot avea chiar un efect invers si anume au rolul de a oferi energie organismului. Asadar, inainte de a apela la un anumit tip de ceai verifica efectele sale asupra organismului.

Imbunatateste sistemul cardio-vascular

Ceaiul este recunoscut si pentru calitatile sale terapeutice asupra inimii si a circulatiei sangelui. Chinezii au identificat in urma cu multi ani aceste proprietati deosebite care determina scaderea nivelului de colesterol rau (LDL) si imbunatatirea circulatiei sangelui.

Precum ai putut observa, ceaiul poate oferi o serie de beneficii asupra organismului si de aceea ar trebui inclus in regimul alimentar al copilului tau. Ceaiul nu ar trebui consumat neaparat de sete, ci pentru efectul sau terapeutic. Totusi, trebuie sa fii atenta la continutul acestuia deoarece ceaiul poate fi preparat din diferite plante, care pot determina efecte diferite asupra organismului. De exemplu, ceaiul din ceapa si nuca este indicat in cazul racelii sau tuselor, in timp ce ceaiul de crusin este recomandat pentru tratarea unor afectiuni precum constipatia.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie