Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

6 pasi in efectuarea masajului la bebelusi

Una dintre modalitatile cele mai eficeinte pentru calmarea bebelusului este masajul. Acesta a fost folosit de popoare vechi pentru a trata diferite afectiuni, dar si pentru a induce o stare de relaxare si liniste. Prin intermediul masajului, vei putea contribui atat la dezvoltarea fizica a bebelusului, cat si la dezvoltarea emotionala a acestuia, motiv pentru care iti vom prezenta principalii pasi ce trebuie urmati.

In general, bebelusii iubesc rutina pentru ca le ofera un sentiment de siguranta si ii scapa de anxietate din cauza faptului ca pot sa anticipeze ceea ce urmeaza. Astfel, iti recomandam sa respecti ritualul de masaj si etapele acestuia de fiecare data. Poti incepe cu masajul picioruselor, pentru ca bebe sa se obisnuieasca mai usor cu noile senzatii si continua cu burtica, pieptul, bratele si manutele, fata si, pentru final, spatele.

6 pasi in efectuarea masajului la bebelusi

1. Piciorusele si talpile

Apuca piciorulul cu o mana (tine-l de talpa) si cu cealalta mana cuprinde-l ca pe un inel. Executa o miscare de masaj usoara, continua, de la sold spre glezna lui micuta. Dupa aceasta, lasa fiecare mana sa curga usor de sus in jos, de la coapsa spre glezna. Repeta aceste miscari pentru fiecare piciorus in parte. Talpa micutului trebuie masata cu miscari circulare, de la varfurile degetelelor spre calcai si inapoi. Nu uita nici de degetele, care trebuie, fiecare, masat, de asemenea cu miscari circulare.

2. Burtica

Lasa-ti mainile sa-ti curga una dupa cealalta din zona sternului spre abdomen. Poti realiza miscarile tinandu-l pe cel micut cu piciorusele ridicate deoarece muschii burticii sunt astfel relaxati, iar masajul este mai intens. Pastreza in permanenta o mana pe pielea micutului pentru a mentine contactul cu el.

3. Pieptul

Plaseaza mainile in zona sternului si incearca sa realizezi, concomintent, o forma de inima, incepand de la stern, pana la partile laterale. Revino la stern, printr-o miscare circulara, fara a ridica mainile. Dupa, misca mainile pe diagonala, spre umeri, alternativ.

4. Bratele si manutele

Cuprinde manuta micuta a puiului cu o mainile tale si lasa-le sa alunece de la umar spre incheietura puiului. Poti, de asemenea, sa-i tii manuta intinsa cu o mana de a ta si cu cealalta sa ii masezi partea exterioara, respectiv partea interioara, de la umar spre incheietura. Palmele bebelusului trebuie masate pana la varful fiecarui degetel, cu miscari circulare lente. Palma trebuie masata atat in exterior, cat si in interior, iar degetelele trebuie separate.

5. Fata

La inceputul si la sfarsitul masajului, ridica-i celui mic capul si maseaza-l de la jumatatea superioara spre barbie. Poti continua cu fruntea si, cu miscari usoare ale degetelor, sa ajungi pana la tample. Nascul trebuie masat pana la radacina nasului si in jos spre pometi, cu miscari fine ale degetelor. Nu uita de gurita si maseza zona deasupra buzei superioare si dedesuptul buzei inferioare usor, cu degetele mari, trasand cu zambet.

6. Spatele

Pune-l pe cel mic pe burtica si lasa-ti mainile sa curga de la umeri spre fundulet. In timp ce o mana ramane jos, cealalta maseaza zona cefei si coboara, incet, cu miscari usoare. Poti repeta miscarea, de data aceasta coborand pana la glezna.

Nu uita in timpul masajului sa-i vorbesti puiului tau si sa-i raspunzi la fiecare sunet pe care il scoate. Pentru cei mici, comunicarea este extrem de importanta deoarece ii ajuta sa-si dezvolte abilitatile lingvistice necesare. Aminteste-ti ca timpul petrecut cu puiul tau in timp ce-i faci masaj trebuie sa fie placut si pentru tine si pentru el.
Astfel, nu-l pregati pe cel mic pentru masaj daca te simti prea obosita sau daca esti nervoasa deoarece anxietatea ta ii va fi transmisa puiului si el va putea percepe momentul masajului ca pe ceva neplacut. Relaxeaza-te, linisteste-te si goleste-ti mintea de ingrijorari si ganduri. Tu si puiul tau meritati sa petreceti timp de calitate impreuna!

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie