Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

5 replici cu privire la alimentatia copilului ce ar trebui total ignorate

In special in sezonul cald, cand copii merg des in parc, intalnesc inevitabil copii noi, care foarte posibil sa fie crescuti dupa alte principii si reguli decat ei. In cazul in care copii intre ei au un anumit mod de interactionare si de rezolvare a divergentelor, atunci cand vine vorba de parinti care au opinii diferite situatia este un pic mai altfel. Dialogul poate foarte usor aluneca de la replici mai mult sau mai putin subtile la replici taioase si ton ridicat. Alimentatia copilului este una dintre subiectele care da nastere celor mai multe polemici, care de cele mai multe ori incep cu replici precum

1. Da-i si lui, nu vezi ca ii este pofta
Ca orice mama, normal ca iti doresti ca micutului tau sa nu ii lipseasca nimic. Dar poate ca nu vrei neaparat ca puiul tau sa guste din cipsurile pe care “vecina” de banca din parc le-a adus pe post de gustarica pentru copilul ei. Atata timp cat copilul nu cere insistent nu ai de ce sa ii dai ceva ce nu i-ai da in mod normal doar pentru v-ati nimerit cu cineva care nu iti impartaseste principiile. Iar daca stii ca micutul tau este curios sau pofticios defel, e bine sa ai tot timpul la tine o gustarica sanatoasa care stii ca ii place.

2. Eu ii dau copilului meu si e bine mersi
E bine de stiut ca efectele alimentatiei nesanatoase se vad in timp si o alimentatie inadecvata in primii ani de viata poate influenta negativ dezvoltarea copilului. Daca prichindelul primeste sucuri acidulate si cicocolata nu inseamna ca va avea un numar mare de carii si va fi mai mereu bolnav. Insa atata timp cat organismul nu primeste nutrientii de care are nevoie, nu are cum sa se dezvolte corespunzator in timp.
Asadar, nu te raporta doar la prezent si gandeste pe termen lung la efectele alimentatiei adecvate.

3. Oricum nu poti sa-l feresti toata viata
Da, acest lucru este clar. O mama nu poate sa ii dicteze copilului ei ce si cand sa manance toata viata, insa atata timp cat ea este responsabila de alimentatia lui, ii poate insufla anumite preferinte catre un anumit stil de alimentatie. Vorbe de genu “Las ca vezi tu cand o sa descopere ciocolata”, oricat de in gluma au fost spuse, nu pica bine la nimeni si sunt mai mult decat deplasate daca vin de la un necunoscut din parc.

4. Da' ce tu nu ai mancat cand erai mica
Cand eram mici, acum 20-25 de ani, lucrurile stateau cu totul si cu totul altfel. Noi nu aveam acces la atatea alimente nesanatoase si cand aveam acces la ceva era fericire mare pentru ca se intampla destul de rar. Daca acum e firesc ca mai toate mamicile sa aiba o sticla cu suc si o bombonica in geanta, pe atunci, o ciocolata din aceea rotunda invelita in staniol era de multe ori impartita in doua, trei sau mai multe bucati astfel incat sa ajunga la toti copii din fata blocului. Asta daca nu era pofta prea mare si ciocolata era mancata pe furis.

5. Va rog, luati, e copil si vrea si el
Exact, el e copil si tu ca mama esti responsabila pentru sanatatea lui. Un refuz politicos de genu “nu, multumim” nu este suficient in cazul anumitor oameni binevoitori. Unii insa chiar nu se gandesc ca nu vrei sa ii dai din motive de sanatate si iau refuzul initial ca si un refuz de politetete, simtindu-se la randul lor obligati sa insiste cu “Da' va rog. Am destule! “. Posibil in astfel de cazuri insistente sa fie chiar nevoie sa ii dai replici mai grave precum “Nu are voie din motive de sanatate” sau “ E alergic”.

Cu astfel de replici cu siguranta te-ai confruntat si tu la un moment dat si poate ca intre timp ai dezvoltat o metoda anume de a le stopa sau chiar evita. Important este sa fii sigura pe principiile tale si sa nu te lasi influentata de carcotasi sau binevoitori, dar nici de micutul tau care poate fi foarte usor influentat de copii din jurul lui. Cel mai bine ar fi sa il pregatesti din timp de astfel de situatii, sa ii explici de ce nu ii dai sa manance anumite lucruri si sa incerci sa ai tot timpul la indemana ceva bun si pentru el pentru ca sa nu se simta lasat pe dinafara.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie