Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

5 motive pentru care mamele au nevoie de prietene

Stim deja povestea: esti mamica, trebuie sa pregatesti mancarica, laptele, sa speli haine, sa schimbi scutece, sa mai aduni prin casa si, daca mai este timp, sa dormi. Atunci cand treceti de la viata in 2 la viata in 3 sau 4, timpul liber nu mai pare o variabila, ci o necunoscuta pentru tine si pentru partenerul tau. In aceasta ordine de idei, viata sociala a mamicii este, de cele mai multe ori, neglijata, iar prietenii devin persoanele de care ne amintim cu drag atunci cand ne uitam peste poze. Pentru a putea constientiza necesitatea prieteniei, iti vom prezenta 5 cauze pentru care psihologii recomanda mentinerea acestor relatii chiar si dupa asumarea rolului de mama.

Noi credem ca prietenii sunt extrem de importanti, indiferent de varsta, statut, probleme sau stil de viata. Fara prieteni este posibil sa uiti sa zambesti si sa fii fericit. Pentru ca ne dorim sa nu uiti de importanta prieteniei in viata si sa iti faci timp pentru oamenii minunati din viata ta, in continuare vei regasi cateva motive pentru care mamicile au nevoie de prietene.

1. Prietenele te ajuta sa te relaxezi

Stii deja: cand lucrurile se complica si nivelul de stres este crescut, barbatii strang din dinti si noi, femeile, ne sunam prietenele cele mai bune. Femeile au tendinta de a se relaxa si de a se destresa prin contact social cu alte femei. In realitate, sanatatea noastra mentala depinde de relatiile apropiate pe care le avem cu oamenii pe care stim ca ne putem baza.

Prietenele dau, de cele mai multe ori, sfaturi bune care te ajuta si care te linistesc: „Nu te mai ingrijora atat si gandeste-te ca timpul petrecut singur cu bebe il va ajuta (pe partenerul tau) sa isi intareasca relatia cu puiul lui.”. In plus, studiile arata faptul ca acei copii care au exemple de prietenii din partea parintilor sunt mai sociabili si apreciaza, de la o varsta frageda, persoanele apropiate lor.

2. Prietenele adevarate sunt intotdeauna sincere

Nu stii daca sa-i inviti pe toti 50 de pe lista la petrecerea de 1 an a puiului tau? Crezi ca ai procedat gresit mustrand-o pe mama ta atunci cand i-a dat celui mic sa guste din prajitura? Nu stii ce cadou sa alegi pentru doamna educatoare? Sun-o pe prietena ta, cu siguranta vei avea cate o parere pentru fiecare nelamurire si un raspuns sincer pentru fiecare intrebare.

Foarte multe mamici sunt, intr-o oarecare masura, dependente de prietenele lor. Fie ca te tine la curent cu ceea ce se mai intampla in grupul vostru, fie ca iti spune ce tinuta sa alegi pentru un anumit eveniment sau ca iti aminteste ca este important sa o inviti si pe Ana la ziua micutului tau, o prietena este intotdeauna necesara.

3. Au experienta

Este intotdeauna placut sa ai macar o prietena mamica la randul ei, care are un copilas cu varsta apropiata de cea a copilului tau. Astfel puteti discuta despre ingrijorarile voastre, despre experiente si sa va linistiti reciproc. Un bonus ar fi o prietena mama a unui copil mai mare, care sa te ajute sa depasesti momentele dificile. Prietenii care au copii mai mari sunt intotdeauna de nadejde si te pot preveni in legatura cu multe situatii sau eventuale probleme.

Gandeste-te in felul urmator: nu ti-ar fi mult mai usor sa stii ca si copilul prietenei tale a trecut printr-o situatie asemanatoare cu cea prin care treceti voi sau ca lucrurile se incadreaza in limitele normalitatii? De foarte multe ori prietenele tale mamici iti pot oferi sfaturi importante, din propria lor experienta si te ajuta astfel mai mult decat te-ar ajuta o carte sau un site.

Frumos este faptul ca, odata ce ai stabilit o legatura cu o mamica, chiar si la gradinita sau in parc, cel mai probabil aceasta prietenie va ramane pentru intreaga viata. Faptul ca ati depasit impreuna multe situatii dificile care au avut legatura cu unul din copiii vostri va va tine apropiate si impreuna pentru mult timp.

4. Spre deosebire de barbati, prietenele inteleg

Chiar daca esti norocoasa si ai acasa un partener extrem de sensibil, care isi da silinta sa te inteleaga si sa te ajute atunci cand ai nevoie, stii si tu ca exista lucruri pe care barbatii efectiv nu le inteleg. Din categoria lucrurilor extrem de dificil de explicat si inteles fac parte sentimentele, trairile si emotiile provocate de anumite situatii. De cate ori nu ti s-a intamplat sa nu fi nevoita sa continui o fraza pentru ca prietena ta sa inteleaga si sa incerce sa te ajute? Sau, de cate ori nu ai patit sa plangi, aparent fara motiv, pentru ca te-ai simtit coplesita de anumite stari si sotul tau sa nu te inteleaga?

In alta ordine de idei, mamicile care nu au prietene apropiate tind sa aiba mai multe discutii neplacute sau chiar probleme in mariaj tocmai din cauza faptului ca, neavand cu cine discuta si nefiind intelese ajung sa provoace certuri. Cu o prietena, nu exista limite in ceea ce inseamna analiza unei conversatii ciudate pe care ai avut-o cu cineva, in timp ce o astfel de discutie cu sotul tau este aproape imposibila.

5. Prietenele sunt vechi, bebelusul e noul-venit

Daca esti prima mamica din grupul tau de prieteni, pastrarea si intretinerea relatiilor sunt importante, chiar daca acest lucru poate fi extrem de dificil cand, la ora 3 dimineata, micutul tau plange ca ii este foame. Situatiile pot fi dificile si daca, in grupul vostru, exista femei care au deja de mult timp copii si femei care nu-si doresc copii. Atunci pot aparea divergentele de opinie si problemele de relationare din cauza faptului ca prioritatile persoanelor din grup sunt diferite si chiar diametral opuse.

Un lucru este clar: prietenii pe care i-ai avut inainte de sarcina trebuie pastrati si apreciati pentru ca este important sa te simti in continuare tu, cea care obisnuia sa vorbeasca ore in sir cu Oana sau Maria. Chiar daca venirea pe lume a unui bebelus poate afecta dinamica grupului si implicit prieteniile legate in cadrul acestuia, daca esti pregatita pentru schimbari poti evita indepartarea de prietenele tale cele mai bune.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie