Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

7 tehnici miraculoase de eliminare a stresului

Stresul reprezinta astazi o bucatica din fiecare noi. Indiferent daca ne stresam pentru ca cel mic a luat o nota nepotrivita, daca suntem stresati la locul de munca sau daca o problema mai grava ne da dureri de cap si nopti nedormite, secolul vitezei ne-a transformat in persoane care uita, de foarte multe ori, sa se elibereze si sa se relaxeze. Pentru a te putea ajuta sa te relaxezi iti vom prezenta 7 tehnici prin care sa iti recapeti echilibrul emotional si sa elimini stresul acumulat.

Iti mai aduci aminte cand ultima oara te-ai relaxat, in adevaratul sens al cuvantului? Ce trairi si sentimente ai avut atunci? Daca raspunsul tau a fost „nu”, atunci faci parte din marea majoritate a oamenilor care se lupta, zi de zi, cu stresul, iar pentru inceput ti-as recomanda sa te gandesti la asta intr-un loc linistit, ca sa iti poti face planuri pentru urmatoarea vacanta binemeritata.

Fotoliu suspendat pentru casa si gradina

Chiar daca stresul nu este intotdeauna daunator, in sensul ca reprezinta un factor motivant in multe situatii, el genereaza probleme de sanatate prin faptul ca tensiunea acumulata in organism nu dispune de cai de eliberare. Atunci cand organismul tau este supus continuu factorilor de stres, el reactioneaza pana in momentul in care nici macar acest lucru nu mai este posibil.

Cresterea si educarea unui copil este una dintre cele mai bine platite slujbe din lume, dar stim cu totii faptul ca, oricat de multumiti am fi, nu putem sa nu ne simtim obositi si epuizati, iar daca ai pune toate amintirile intr-un colt, iti vei aminti mereu cat de fericita si implinita esti. A fi mamica presupune munca 24 de ore din 24, fara concediu si fara bonusuri financiare, motiv pentru care nimeni nu a judecat vreodata un parinte pentru ca a fost stresat.

Rama foto 86x57 cm, colaj 24 fotografii

Exista insa si vesti bune: specialistii au ajuns la concluzia ca apeland la cateva trucuri simple in fiecare zi poti sa te eliberezi de stresul acumulat ca parinte. Solutii exista si ele sunt mai usor de aplicat decat ai fi crezut.

Faceti echipa

„E nevoie de un sat pentru a creste un copil” spune un proverb american. Pentru a imparti sarcinile si munca, incearca sa iti gasesti prieteni care au copii cu varsta apropiata de micutul tau. Indiferent daca hotarasti sa faci echipa cu o familie de vecini, cu prieteni vechi, cu un alt membru al familiei sau chiar cu familia unui coleg de la gradinita sau de la scoala, acest lucru te poate ajuta sa te relaxezi. Pe langa faptul ca veti imparti orele de supraveghere a copiilor, vei putea sa socializezi si sa te simti bine atunci cand micutul tau se bucura de compania unui prieteni. Legaturile intre parinti au tendinta de a se extinde de la pregatirea gustarilor si adunarea pieselor de Lego la sustinere morala si gasirea variantelor de relaxare

Tine-i pe cei mici ocupati

Daca ai parte de copii foarte activi, mereu in cautare de activitati, incearca sa ii ajuti sa isi descopere pasiuni care sa-i tina ocupati. Fie ca este vorba despre un club sportiv, o activitate artistica, o intalnire cu un grup de discutie, sau chiar sa faca o echipa de masterchef, in locatia ce imediat poate deveni preferata, in timpul in care micutul tau este ocupat tu vei putea sa te ocupi de tine in modul in care ai nevoie pentru a te relaxa.

Mananca sanatos

Probabil te-ai obisnuit sa te ingrijesti de alimentatia copilului tau si nu acorzi suficienta atentie alimentatiei tale. Specialistii in nutritie sustin insa faptul ca o alimentatie nepotrivita poate duce la probleme de sanatate si te poate impiedica sa te relaxezi cu adevarat. Asigura-te deci ca nu te privezi de carbohidrati, care iti ofera energie si cresc nivelul de serotonina, un hormon care te ajuta sa de calmezi. De asemenea, calciul reduce tensiunea si starile de neliniste, deci obisnuieste-te sa consumi legume care contin calciu, multe lactate si produse pe baza de soia

Planifica strategic vacantele

Chiar daca o vacanta departe de tara sau de oras pare o solutie excelenta pentru a te elibera de stres, calatoria alaturi de un copil poate sa te incarce cu mai mult stres decat ai putea crede la inceput. Asigura-te deci ca te gandesti si la cel mic atunci cand planifici o vacanta si ca el are parte de activitati care sa-i aduca satisfactie. Doar atunci te vei putea relaxa cu adevarat in concediu

Transforma masina intr-un spatiu de liniste

Un copil care este activ inseamna multe drumuri cu masina pentru familie. Stim cat de galagiosi pot sa fie copiii in masina, iar galagia din timpul calatoriilor, fie ele chiar si pana la clubul sportiv pot reprezenta surse de stres pentru parinti. Daca te organizezi putin insa, poti transforma orice drum cu masina in clipe de liniste. In acest sens, cateva carti pe care copilul tau le place, apelul la „vocea de interior”, CD-uri cu muzica relaxanta si reguli clar stabilite cu cel mic inainte de plecarea de acasa te pot ajuta sa scapi de stres si sa iti faci ordine in ganduri

Rasfata-te cel putin o data pe saptamana

Majoritatea parintilor isi consuma intreaga energie pe copii si ajung sa se neglijeze pe ei. Nu subestima insa importanta relaxarii si a fericirii pentru a te incarca cu energie. Indiferent daca alegi sa mergi la salon pentru 1 ora, sa iesi la o cafea cu prietenele tale, sa iei parte la o activitate artistica sau sa mergi la cumparaturi, obisnuieste-te ca macar 1 data pe saptamana sa faci ceva pentru tine. Vei vedea ca te vei intoarce acasa incarcata cu energie si pregatita sa te ocupi de puiutii tai

Fa sport

Chiar daca esti o persoana sedentara, cu siguranta ai avut parte cel putin 1 data in viata de o activitate fizica ce ti-a adus satisfactie si te-a facut sa te simti mai bine. Sportul este cea mai buna varianta prin care te poti relaxa si prin care te poti pastra sanatoasa. Activitatile fizice te ajuta sa eliberezi endorfine si neurotransmitatori care te ajuta sa te simti mai bine din punct de vedere psihic, iti recomandam sa incerci articole fittnes la tine acasa, cercetatorii au descoperit faptul ca sportul are un efect puternic asupra creierului, facand-l mai rezistent la stres.

Minge Bosu

 

Stresul este un element al vietii cotidiene si, indiferent de modalitatea prin care il resimtim, acesta face parte din vietile noastre. Pentru a te asigura ca esti parintele de care copilul tau are nevoie, dar si pentru a fi un om fericit, este important sa inveti sa te relaxezi.

Dupa cum ai putut observa citind acest articol, nu este nevoie sa te rupi de activitatile tale pentru a gasi o varianta pentru relaxare, ci doar sa adaptezi anumite activitati si sa aduci mici modificari programului tau. Daca nu te-am convins, poti sa incerci, timp de 1 saptamana, sa pui in aplicare sfaturile noastre. Nu ai nimic de pierdut si, daca iti reuseste, vei fi mai fericita!

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie