Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

5 greseli comise de parinti dupa divort

Greseli comise de parinti dupa divort

Nu-i prezenta copilului, imediat dupa divort, un alt partener de viata

Nimeni nu spune ca nu ar trebui sa iti refaci viata amoroasa cu o alta persoana dupa divort, insa intr-o astfel de situatie copilul trebuie sa fie prioritatea, iar prezentarea unei alte persoane ca fiind partenerul tau de viata ar putea sa il afecteze emotional. Trebuie sa intelegi ca micutul va avea nevoie de timp pentru a asimila aceasta veste si pentru a se obisnui cu ideea ca mami si tati nu vor mai locui impreuna.

De asemenea, el va putea percepe decizia ta de a aduce o alta persoana ca fiind o tentativa de a-l inlocui pe celalalt parinte, motiv pentru care ar putea sa isi schimbe comportamentl fata de tine. Asadar, dupa divort asteapta o perioada pentru ca prichindelul sa se obisnuiasca cu noua situatie si sa nu fie afectat de prea multe schimbari radicale.

Nu-ti exprima furia pe copil

Intr-adevar un divort reprezinta o situatie mai dificila, care poate sa te afecteze din punct de vedere emotional, insa trebuie sa incerci sa iti controlezi resentimentele astfel incat copilul sa nu fie afectat de ele. Stim ca exista situatii in care puiul tau are un comportament neadecvat sau face nazbatii care te pot infuria, insa micutii trebuie tratati cu rabdare si intelegere.

De asemenea, este posibil ca uneori sa ai divergente cu fostul partener, divergente care sa iti induca o stare de nervozitate sau agitatie care nu trebuie sa se rasfranga asupra prichindelului. Asadar, in cazul in care simti ca ai o stare de nervozitate si nu iti poti controla agresivitatea, te sfatuim sa desfasori o activitate care sa te relaxeze si sa te ajute sa elimini stresul.

Nu iti transforma copilul in mesager

Unii parinti au tendinta de a-l transforma pe copil in mesager care sa transmita informatii  astfel incat acestia sa nu fie obligati sa discute. Totusi, o astfel de decizie este egoista si il poate afecta pe copil din punct de vedere emotional. In aceasta situatie voi sunteti adultii care trebuie sa il protejeze pe copil si nu invers si de aceea nu il ruga pe puiul tau sa transmita informatii fostului partener daca tu poti realiza acest lucru cu un simplu telefon. De asemenea, fiind un intermediar, cu siguranta mesajul va fi distorsionat, ajungand in cele din urma alte informatii destinatarului.

Nu il invinovati pe copil

Una dintre cele mai grave greseli pe care parintii o pot comite este invinovatirea copilului pentru divort. Trebuie sa intelegi ca aceasta decizie v-a apartinut si ca micutul nu are nici o vina in ceea ce priveste luarea acesteia. Chiar daca deseori v-ati contrazis sau certat din cauza comportamentului copilului, acesta nu este vinovat pentru faptul ca nu ati reusit sa rezolvati aceste conflicte in mod amiabil. Asadar, niciodata sa nu ii spui sau sa ii sugerezi prichindelului ca este vina lui. Decizia unui divort apartine doar tie si fostului partener, iar in acest caz copilul este victima care deobicei sufera cel mai mult.

Nu exagera cu sentimentul de vinovatie

Pe de alta parte, nu este sanatos nici pentru tine, nici pentru copil sa te invinovatesti mereu pentru aceasta decizie. Din pacate, divortul este o realitate care trebuie confruntata cu maturitate si intelegere, chiar daca lasa rani in urma. Este adevarat ca micutul va fi afectat intr-o oarecare masura de aceasta decizie, insa nu trebuie sa incerci mereu sa il recompensezi pentru aceasta durere prin cadouri, independenta exagerata, comportament umil etc.

Orice persoana greseste, iar copilul tau va trebui sa inteleaga acest lucru. Un comportament prea permisiv ar putea sa il determine pe micutul tau sa devina prea independent de la o varsta frageda, ceea ce il poate afecta din punct de vedere psihic.

Asadar, precum ai putut observa, pot exista multe greseli pe care le poti comite in relatia cu copilul dupa un divort. Totusi, daca esti atent/a si incerci sa ii oferi micutului tau dragoste, sprijin si intelegere, cu siguranta el va putea trece mai usor peste aceasta perioada.

Pentru un copil parintii sunt cei mai importanti, fiind mereu un exemplu de urmat, chiar daca sunt despartiti, iar acest fapt trebuie sa il constientizezi atat tu, cat si partenerul tau. Amandoi, chiar daca nu mai sunteti legati printr-o casnicie sau de sentimente de iubire, il aveti pe copilul vostru care are nevoie de prezenta si dragostea amandurora.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie