Pune intr-un robot de bucatarie migdalele si curmalele si marunteste-le bine. Adauga un praf de sare (1/4 lingurita sare) si mai amesteca putin.
Unge o tava de briose cu putin ulei de cocos si pune compozitia obtinuta in formele acesteia. Pune apoi tava la congelator pentru 30 de minute.
Intre timp, pune intr-un bol iaurtul grecesc, mierea si extractul de vanilie. Amesteca bine si lasa-l sa se odihneasca.
Dupa ce ai scos tava din frigider, scoate cu grija tartele obtinute si pune-le pe o farfurie. Folosind o lingura, umple fiecare tarta cu iaurt. Presara un praf de scortisoara si orneaza apoi fiecare tarta cu afine proaspete, trecute printr-un jet de apa rece.
Odata scoase din congelator, tartele incep sa se inmoaie, motiv pentru care iti recomandam sa le scoti doar inainte de servirea desertului si sa folosesti o spatula atunci cand le pui pe farfurii.
Pofta mare!