Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Slime, sau gelatina lichida care creaza dependenta

E clar ca nu toata lumea  este fan de slime. Adica substanta gelatinoasa flexibila care se intinde si se modeleaza dupa bunul plac fiind undeva intre starea gelatinoasa si cea lichida.
Dar cand spun nu toata lumea, ma refer la parinti si nu la copii. Copii toti ADORA slimeul (cu exceptia acelora care nu le place sa fie niciodata murdari pe manute).
Iubesc sa-si infiga manutele alea mici in substanta aia colorata cu textura gelatinoasa, usor lipicioasa si apoasa care li se scurge printre degete. Are o textura noua, pe care ei posibil sa o experimenteze pentru prima data (asta daca nu  s-au mai confruntat pana acum cu "slime").
Si pe buna dreptate le place. Chiar si eu m-am jucat cu ei cu slime si mi-a placut senzatia pe care ti-o lasa atunci cand o ai in mana. Ca sa nu vorbesc despre faptul ca e foarte usor de curatat de pe masa, piele, haine...pe unde o ajunge in timpul jocului. Nu e ca o coca care iti da ceva batai de cap dupa ce joca ia sfarsit si trebuie sa strangi dupa.

Dar, poate va intrebati ce este slimeul asta despre care vorbesc. Ei bine, nu este orice fel de slime. Este vorba de slime pe care il puteti face acasa, dureaza  maxim 5 minute, costa sub 1 leu si partea buna este comestibil.

Tot ce ai nevoie pentru a crea aceasta substanta care va fascina orice pitic sunt  3 linguri de tarate de psyllium, 3-4 cani de apa si colorant alimentar (optional pentru putina culoare).

Daca "tarate de psyllium" nu iti spune multe, nu e cazul sa te impacientezi. Se gasesc in comert la magazinele naturiste, costa circa 6 lei punga de 200 grame, pot fi folosite cu succes pentru diverse budincute si sunt foarte eficiente si in cazul constipatiei (deci investitia nu o vei face doar pentru joaca).

Daca ai deja tarate de psyllium prin casa, posibil sa te gandesti deja cam cum se poate prepara si slimeul de care tot vorbesc, doar ca nu te-ai gandit sa-l faci si sa-l lasi pe cel mic sa se joace cu el.

Din experimentele mele am tras concluzia ca treaba merge cam asa. Dai drumul la aragaz, asezi o oala mica peste si amesteci trei linguri (nu lingurite) de tarate de psyllium cu 3 cani de apa (ajustezi daca vrei sa fie mai gelationoasa sau mai putin). In timp ce se incalzezte compozitia tu amesteci continuu si  incet, incet compozitia va prinde textura de "slimy". La sfarsit adaugi colorant alimentar daca vrei sa-i dai un strop de culoare.

Din ingredientele de mai sus vei obtine cam doua maini de slime, deci in cazul in care ai doi sau mai multi copilasi de distrat maresti cantitatile proportional. Personal abia astept vara sa fac o cantitate mai mare si sa-i las pe cei mici in piscina de afara sa se joace in slime (serios ;)

Faptul ca este comestibil face din acest slime un element excelent pentru joaca senzoriala atat pentru bebelusi cat si pentru copii mai mari. Cu ajutorul acestuia ei vor experimenta o textura noua, o sezatia aparte si vor invata si cateva lucruri practice. Vor putea sa isi cufunde manutele in slime, vor experimenta ce inseamna termenul de "gelations", vor putea intinde substanta sa vada cat rezista fara sa se desparta in doua, vor testa gravitatia daca intorc castronul cu slime in jos

Aceasta este doar una dintre variantele de slime pe care le poti prepara acasa si merita sa incerci. Curatenia de dupa nu dureaza. Noi am pus o musama pe masa inainte, dar m-am gandit ca le-as putea da oricand sa se joace cu el in cada, numai bine facem si baita.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie