![Ravioli din telina cu pesto rosu](https://www.bebebliss.ro/wp/wp-content/uploads/2021/02/large_retete_1-99.jpg)
Inainte de prepararea mancarii, este important ca nuca si caju sa stea in apa rece, la rehidratat. Astfel, enzimele se vor deschide, facand mancarea mai usor de digerat.
Daca pentru nuca este nevoie de o noapte intreaga pentru a se rehidrata, caju poate sa stea in apa doar 2-3 ore pentru a fi pregatit.
Curata radacina de telina si spal-o bine. Taie apoi telina fasii subtiri si stropeste-le cu putin suc de lamaie amestecat cu apa.
Spala bine rosiile si taie-le cuburi.
Pune intr-un robot de bucatarie nuca si usturoiul si mixeaza bine. Adauga apoi uleiul de masline si apa si mixeaza pentru 1 minut.
In final, pune rosiile proaspete taiate cuburi si rosiile uscate si mixeaza pentru aproximativ 10-15 secunde, pentru a obtine un sos pesto cu o consistenta potrivita.
Pune pe o farfurie bucatele de telina, peste acestea un strat de pesto si acopera cu un alt strat de telina. Ravioli din telina se servesc singure sau impreuna cu frunze de salata, spanac si rucola.
Pofta mare la sanatate!