Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Paine cu masline si ierburi

Pune drojdia intr-o cana cu apa calduta (aproximativ 2/3 cantitate apa) si amesteca ocazional, pana cand se dizolva in totalitate.

Ia un bol mare si pune in el faina alba, arpagic, oregano, cimbru, rozmarin si sare. Amesteca bine si adauga 1 lingura ulei de cocos si 2 1/2 cani apa fierbinte. Amesteca bine (folosind un mixer) pana cand obtii un amestec omogen. Treptat, adauga apa cu drojdie si amesteca bine.

Este important sa cresti gradual viteza mixerului pe masura ce amesteci compozitia si sa amesteci timp de 4 minute compozitia, la viteza mare.

Adauga in aluatul format faina integrala si maslinele maruntite si amesteca, folosind de data aceasta o lingura de lemn, pana cand ai obtinut o compozitie omogena. Nu te ingrijora daca ai obtinut un aluat lipicios si umed, este normal.

Unge un bol cu putin ulei de cocos si pune aluatul in el. Unge si aluatul cu ulei si acopera bolul cu folie de plastic. Lasa aluatul sa se odihneasca pentru 50-60 de minute, timp in care isi dubleaza volumul.

Daca iti doresti sa coci mai multe painici mici, pentru ca cel mic sa fie incantat de ele, acum este momentul sa separi aluatul. Imparte-l in parti potrivite pentru vasele de copt pe care le ai si pune-l in acestea (nu inainte de a le unge cu putin ulei de cocos). Unge fiecare painica apoi cu ulei si presara peste acestea faina integrala de grau, cat sa le acopere in totalitate cu un strat subtire.

Acopera fiecare vas (sau vasul in care ai pus painea daca ai ales un vas mai mare) cu folie de plastic si lasa aluatul sa se mai odihneasca aproximativ 60-90 de minute, pana cand aluatul creste si ajunge la folia pusa deasupra vasului.

Descopera vasele/vasul cu aluat si lasa aluatul sa creasca inca alte 30 de minute. Aluatul trebuie sa depseasca cu 2-3 cm marginile vasului in care este pus.

Intre timp, incalzeste cuptorul la 200 grade.

Pune vasele cu aluat in cuptor si lasa painea sa se rumeneasca bine. Dupa aproximativ 30 de minute, painea ar trebui sa fie rumena la suprafata. Scoate vasele din cuptor si, cu ajutorul unui cutit cu lama lunga, desprinde aluatul de margini. Pune apoi painicile sau painea intr-o tava in care ai pus hartie de copt si bag-o la cupotr pentru aproximativ 15 minute.

Daca ai copt o singura paine mare, aceasta trebuie sa stea la cuptor mai mult, aproximatic 40 de minute inainte de a fi scoasa din vas si 25 de minute inainte de a fi scoasa de tot din cuptor.

Lasa painea sa se raceasca inainte de servire si tai-o felii groase apoi.

Pofta mare!

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie