Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Nasterea acasa este o optiune reala

In urma cu multi ani, cand tehnologia nu era in floare si spitalul era doar un proiect, femeile nasteau acasa alaturi de familie si cu ajutorul unei moase. Trebuie sa recunoastem ca moasa reprezenta un personaj-cheie in procesul nasterii, ea fiind cea care detinea informatiile necesare privind nasterea si cea care ajuta copilasul sa vina pe lume in conditii optime. Insa vremurile s-au schimbat si lucrurile au evoluat, moasa s-a transformat in asistenta, iar casa in spital sau clinica privata.

Totusi, exista si acum mamici care prefera sa se intoarca in trecut si sa adopte aceasta veche metoda de nastere... acasa cu moasa. Acest tip ne nastere este mai putin adoptat de catre mamicile din Romania, daca ne raportam la Olanda, SUA sau Maria Britanie, unde aceasta metoda este preferata de aproape jumatate dintre femei.

Diferenta dintre nasterea la spital si nasterea acasa este data strict de mediu si de prezenta medicilor, care ar putea interveni in cazul unei complicatii. In ceea ce priveste procedurile specifice nasterii, ele vor fi respectate de catre moasa, cu exceptia faptului ca bebelusul dupa nastere va fi asezat direct pe pieptul mamicii, cordonul ombilical fiind taiat dupa incetarea pulsatiilor.

Ceea ce este extrem de important in ceea ce priveste nasterea acasa este pregatirea mamei. Atunci cand tu, ca gravida, alegi sa nasti acasa, este esential sa te documentezi bine cu privire la intregul proces si sa fii pregatita pentru eventualele situatii care pot aparea.

Avantajele nasterii acasa

Din ce in ce mai multe femei prefera nasterea acasa, iar aceasta decizie este sustinuta de unii medici care considera ca aceasta modalitate este mai benefica atat pentru mamica, cat si pentru copil. Explicatia ar fi ca mama se simte mai bine acasa, intr-un spatiu cunoscut, intim, alaturi de familie si de sot.

In unele cazuri, medicii chiar sustin luarea unei astfel de decizii deoarece considera ca mamica, aflata fiind intr-un mediu cunoscut si intim, va putea trece mai usor peste durerile nasterii.

De asemenea, din cauza conditiilor mizere a unor maternitati, unele femei se tem sa nu se imbolnaveasca de diferite boli din spital sau sa sufere complicatii la nastere si sa se loveasca de indiferenta asistentelor.

Riscurile nasterii acasa

Aceasta metoda de nastere poate reprezenta insa si anumite riscuri. Atunci cand iti doresti sa nasti acasa trebuie mai intai sa te consulti cu medicul tau ginecolog. Acesta iti va spune daca sarcina ta iti permite acest lucru sau nu. De asemenea, este recomandat ca doctorul tau sa te poata asista acasa, in cazul aparitiei unei complicatii.

O alta persoana importanta in momentul nasterii este moasa sau doula (persoana care ofera sprijin mamei in timpul nasterii din punct de vedere psiho-emotional si fizic). Medicii recomanda nasterea acasa doar femeilor care nu se afla la prima sarcina si care nu au o sarcina cu riscuri. In cazul in care mamica are complicatii este de preferat sa fie transferata la spital pentru a primi ingrijiri medicale si de a asigura venirea copilului in conditii optime.

Asadar, precum ai putut observa, in cazul in care iti doresti sa nasti acasa, intr-un loc familiar, alaturi de sot si cei dragi, trebuie doar sa iti asiguri toate conditiile de igiena si siguranta. Totusi, trebuie sa iti atragem atentia ca din punct de vedere legal, medicul nu are voie sa te insoteasca deoarece se considera ca nu poate interveni in cauzl unei complicatii, ceea ce i-ar pune in pericol cariera profesionala.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie