Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

2 modalitati simple prin care poti preveni depresia postnatala

Una dintre cele mai frecvente afectiuni manifestate la recentele mamici este depresia postnatala. Pentru a evita o astfel de situatie neplacuta, care te-ar solicita fizic si psihic, iti vom prezenta 2 modalitati de prevenire a depresiei postnatale.

Modalitati de prevenire a depresiei postnatale:

1. Familia

In primul rand famila si persoanele dragi sunt cel mai bun mod prin care ai putea sa te simti increzatoare in propriile forte. Asadar, in cazul in care te vei simti abatuta si trista dupa nastere, partenerul sau persoanele dragi ar trebui sa te sprijine si sa te incurajeze pentru a putea trece peste toate sentimentele de teama, nesiguranta sau panica. In unele cazuri, cand mamicii ii este teama sa se ocupe de copil pentru a nu-l rani, partenerul trebuie sa fie pregatit pentru a prelua sarcinile femeii si de a-i oferi toata atentia si dragostea necesara bebelusului.

Medicii au demonstrat ca, daca femeia nu se trateaza si se ocupa de copil, suferinda fiind de depresia postnatala, bebelusul poate sa fie afectat din punct de vedere emotional. Asadar, pentru a preveni o astfel de situatie este indicat sa comunici cu cei dragi inca din primele semne ale tristetii sau depresiei. De asemenea, iti oferim cateva sfaturi de care ar trebui sa tina cont partenerul pentru a te ajuta sa faci fata emotiilor de dupa nastere:

  • ofera-i tot sprijinul tau
  • demonstreaza-i dragostea ta prin diferite gesturi
  • imparte cu mamica sarcinile privind copilul
  • incurajeaz-o sa urmeze un tratament. O depresie postnatala nu trece de la sine
  • organizeaza timp doar pentru voi doi
  • fa-o sa se simta speciala si frumoasa
  • las-o sa planga si sa isi exprime emotiile
  • ascult-o, fara a o critica
  • organizeaza o mica plimbare/excursie in care sa se delecteze de tot stresul acumulat pe perioada sarcinii

2. Monitorizarea medicala

In cazul in care te temi de aparitia unei astfel de depresii sau in cazul in care in istoricul familiei s-au intregistrat depresii postnatale, atunci este recomandat sa te consulti cu medicul tau si sa te interesezi din timp cu privire la ce tratament ar fi recomandat sa apelezi.

Medicul nu va astepta aparitie primelor simptome de depresie postnatala, ci iti va sugera sa participi la o terapie individuala cu psihologul sau sa participi la o terapie in grup. Astfel riscul aparitiei acestei depresii se va diminua, iar tu vei putea sa te concentrezi linistita asupra cresterii micutului tau.

De asemenea, in cazul in care esti predispusa la o astfel de boala, este recomandat ca primul control dupa nastere sa fie efectuat dupa 3-4 saptamani si nu dupa 6 saptamani, cum ar fi in mod normal.

Indiferent de tratamentul la care ai apelat, iti sugeram ca in aceasta perioada sa te gandesti la mica ta minune si sa accepti sprijinul celor dragi tie. Ei iti sunt alaturi pentru ca esti importanta pentru ei, dar mai ales trebuie sa te gandesti cat de importanta si de speciala esti pentru bebelusul tau!

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie