Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Lapte de soia

Inainte de prepararea laptelui, boabele uscate de soia trebuie lasate la rehidratat, in apa rece, pentru cel putin 12 ore. Daca afara este foarte cald, iti recomandam sa pui bolul in frigider pentru a evita ca acestea sa fermenteze.

Pentru inceput, soia rehidratata se fierbe pentru 2 minute. Pune apoi soia in blender si adauga apa (la 1 parte de soia se adauga 4 parti de apa – parti de volum, nu greutate). Mixeaza pentru 1-2 minute, pana cand obtii o pasta.

Urmeaza sa strecori compozitia obtinuta printr-un tifon sau printr-o sita speciala pentru lapte. Aseaza tifonul sau sita peste o oala si strecoara compozitia.

Laptele obtinut se fierbe timp de 20 de minute. Pentru aroma si gust poti adauga in lapte 1 baton de vanilie, 1 lingurita de cocos sau jumatate de mar. Daca folosesti cocos, nu uita sa mai strecori laptele inca o data dupa ce acesta s-a racit.

Pasta ramasa poate fi folosita fie in prepararea unui fel de mancare, fie pe post de faina daca este uscata.

Inainte de servire, laptele de soia poate fi indulcit folosind curmale rehidratate sau o cantitate mica de miere, in functie de varsta copilasului.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie